Slovenske teniške igralke drugič zmagale v Litvi

Slovenija se bo v petek pomerila z Norveško.

Objavljeno
20. april 2017 19.03
ap* Jakupovic
A. V., STA
A. V., STA
Vilnius - Slovenska ženska teniška reprezentanca je v drugem krogu skupinskega dela druge evroafriške skupine pokala Fed v Šiauliaiju v Litvi premagala Južnoafriško republiko s 3:0. Slovenkam, ki so v sredo ukanile Švedinje s 3:0, so zmago priigrale Dalila Jakupovič in Tamara Zidanšek v igri posameznic, med dvojicami pa Andreja Klepač in Jakupovičeva.

Potem ko je Slovenija prvi dan tekmovanja v Šiauliaiju v skupini A premagala Švedsko, ji je danes nasproti stala reprezentanca JAR, ki je v sredo gladko izgubila proti Norveški z 0:3. V prvem dvoboju posameznic je Dalila Jakupovič (134. na lestvici WTA) brez težav s 6:1 in 6:3 premagala Ilze Hattingh (977.). Jakupovičeva je nasprotnici kar petkrat odvzela začetni udarec ter bila tudi v osvojenih točkah bistveno boljša (65:37) tekmica.

V drugem dvoboju sta se pomerili Tamara Zidanšek (142.) in Chanel Simmonds (342.). Po sredini zmagi 19-letne Zidanškove proti Johanni Larsson (53.) je tudi danes prvopostavljena Slovenka dobro prenesla odgovornost na svoja pleča in zanesljivo priborila nov par točk in predčasno zmago slovenski ekipi. Za zmago s 6:4, 6:2 je potrebovala 64 minut. Po dveh dneh in dveh zmagah je Tamara Zidanšek ob svojem premiernem nastopu na pokalu Fed dejala: "Res sem zelo zadovoljna. Dobro igram in zmagujem, a gre vse na račun odličnega vzdušja v ekipi. Lepo je biti del ekipe, ki vseskozi navija zate in ti daje krila ob igrišču. Lepo je tukaj v Šiauliaiju. Podlaga je hitra, a sem se dobro privadila nanjo."

V obračunu dvojic je kapetan Andrej Kraševec na igrišče poslal Andrejo Klepač in Jakupovičevo, ki sta gladko dobili prvi niz, v izenačenem drugem priznali premoč tekmicama ter v tretjem zaigrali kot znata in južnoafriški navezi Ilze Hatting/Madrie Le Roux zavezali kravato.

SLOVENIJA - JAR 3:0
Dalila Jakupovič - Ilze Hattingh 6:1, 6:3;
Tamara Zidanšek - Chanel Simmonds 6:4, 6:2;
Andreja Klepač/Dalila Jakupovič - Ilze Hattingh/Madrie Le Roux 6:2, 4:6, 6:0.