Spodrsnilo tudi Roli

V osmini finala teniškega challengerja v Champaignu ga je s 7:6 (4) in 6:3 odpravil 603. igralec sveta Clay Thompson.

Objavljeno
20. november 2015 09.18
ap*Rola 2014 US Open Tennis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Champaign - Slovenska teniška igralca Blaž Kavčič in Blaž Rola sta s prezgodnjima porazoma zapečatila tekmovalno sezono. Potem ko se je Črnučan na challengerju z nagradnim skladom 50.000 dolarjev v ameriškem Champaignu poslovil že v uvodnem kolu, ko je moral premoč priznati dosti nižje rangiranemu Švicarju Adrienu Bosselu, pa je Ptujčan, ki je imel na turnirju vlogo osmega nosilca, izpadel v osmini finala.

Tudi on ni bil dorasel slabše rangiranemu tekmecu, domačemu kvalifikantu Clayu Thompsonu, ki na svetovni jakostni lestvici drži zgolj 603. mesto, vseeno pa se je po uri in 19 minutah igre veselil zmage s 7:6 (4) in 6:3. Bil je zelo natančen pri začetnem udarcu, saj si je privoščil eno samo dvojno napako ob kar 14 asih, tako v igri na svoj prvi kot drugi servis pa je bil vsaj tričetrtinsko uspešen. Za nameček je ubranil vseh pet Blaževih priložnosti za brejk, sam pa iz štirih poskusov unovčil eno.

Ker se je Rola lani prebil v polfinale Champaigna, letos pa je zdrsnil že dve stopnički prej, bo v ponedeljek na novi svetovni jakostni lestvici ATP izgubil sedem mest in zdrsnil na 144. mesto, medtem ko bo Kavčič ostal na robu stopetdeseterice.