Srebotnikova še osmič med elito

Med posameznicami znanih že vseh osem udeleženk sklepnega mastersa.

Objavljeno
02. oktober 2014 22.03
Velika Britanija,London,29.07.2012 Zaradi dezja so morali prvo tekmo olimpijskega turnirja Katarine Srebotnik v Wimbledonu preloziti na jutri.Foto:Matej Druznik/DELO
Saša Verčič, šport
Saša Verčič, šport

Singapur – Za Katarino Srebotnik in Kveto Peschke ni ravno najuspešnejša sezona, pa vendar sta se skupaj še tretjič uvrstili na sklepni masters. Za Slovenko bo to sicer že osmi nastop med elito v tej konkurenci, pri čemer se je letos ta s štirih razširila na osem dvojic.

Iz Istanbula se ženski masters s to sezono seli še bolj na vzhod, v Singapur, prav podvojeno število dvojic pa je bil tokrat ključ do uvrstitve Srebotnikove in Peschkejeve, saj sta v letošnji razvrstitvi dvojic na 6. mestu, njuno ponovno sodelovanje se ni izteklo po pričakovanjih. Resda sta osvojili turnir v Rimu (z vdajo tekmic v finalu), igrali v finalu Dohe, se na OP Avstralije prebili do polfinala ter na Roland Garrosu in OP ZDA do četrtfinala, pa vendar sta kar devetkrat izgubili uvodni dvoboj, bodisi v 1. kolu bodisi v drugem, če sta bili za uvod prosti, nazadnje ta teden v Pekingu in prejšnji v Wuhanu…

Slovensko-češka naveza, nekdaj celo najboljša na svetu, je torej ob ponovni združitvi precej bolj premagljiva, zato bi bilo tudi zares veliko presenečenje, če bi Kveta in Kata nadgradili svoj najboljši rezultat doslej. Leta 2010 in 2011 sta namreč igrali v finalu, upanje pa seveda kljub temu ostaja. »Zelo sva veseli, da sva se spet uvrstili na masters. Leta 2010 in 2011 sva se močno približali lovoriki in upava, da bova letos spet našli pravo tekmovalno iskrico, z malce sreče se lahko zgodi marsikaj,« razmišlja Velenjčanka, ki je lani med elito nastopila z Nadjo Petrovo, po dvakrat pa ji je to uspelo tudi s Tino Križan in Ai Sugijama.

Srebotnikova in Peschkejeva sta šesta dvojica, ki si je zagotovila nastop na mastersu konec meseca, pridružili sta se Sari Errani in Roberti Vinci, Hsieh Su-Wei in Peng Shuai, Jekaterini Makarovi in Jeleni Vesnini, Cari Black in Sanii Mirza ter Raquel Kops-Jones in Abigail Spears, dve mesti sta še prosti. Vse neznanke pa so že razrešene med posameznicami, med katerimi bo naslov branila Serena Williams. Če ne bo odpovedi zaradi poškodb, bodo poleg prve igralke sveta v Singapurju zaigrale še Marija Šarapova, Petra Kvitova, Simona Halep, Eugenie Bouchard, Agnieszka Radwanska, Ana Ivanović in Caroline Wozniacki.