Srebotnikova sklenila najuspešnejšo sezono doslej

Teniška igralka Katarina Srebotnik je sklenila sezono, v kateri sta s Čehinjo Kveto Peschke osvojili šest turnirjev.

Objavljeno
04. november 2011 13.16
Posodobljeno
04. november 2011 14.05
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Maribor - Slovenska teniška igralka je sklenila svojo najuspešnejšo sezono doslej, katere vrhunec sta s Čehinjo Kveto Peschke dosegli z zmago na prestižnem Wimbledonu, skupaj pa zmagali na šestih turnirjih.

Srebotnikova se je že lani zaradi težav z ramo odrekla nastopom med posameznicami in se posvetila le igri dvojic. S Peschkejevo sta tako postali uigran par in po dobrih predstavah skozi sezono končali kot najboljši v ženski konkurenci dvojic z osvojenimi 10.461 točkami.

S Čehinjo sta nastopili na 21 turnirjih, poleg Wimbledona sta s Peschkejevo slavili še v Aucklandu, Dohi, Eastbournu, Carlsbadu in v Pekingu. Z nekaj smole sta s Peschkejevo klonili v finalu mastersa v Carigradu pred tednom dni, masters tako ostaja edini neizpolnjen cilj. V finalu dveh najboljših parov sveta sta namreč zmago nad prvima nosilkama s 6:4 in 6:4 slavili drugi nosilki Američanki Liezel Huber in Lisa Raymond, piše STA.

Po zaslugi letošnjih uspehov je Srebotnikova bogatejša za 842.365 ameriških dolarjev, skupno pa je z igranjem tenisa v karieri zaslužila 5.723.490 dolarjev.

Srebotnikova si tudi v prihodnji sezoni želi igrati s Čehinjo, v mešanih pa s Srbom Nenadom Zimonjićem, na seznamu želja pa je tudi olimpijski turnir v Londonu. Ali bosta na OI zaigrali skupaj s Polono Hercog, še ni znano.

»Za mano je najuspešnejša sezona do zdaj. Vesela sem, da sem se odločila zgolj za igranje v dvojicah. Če že imam težave z ramenom, potem lažje prilagajam program in izbiram turnirje. V igri parov sem precej napredovala, to je potrdil tudi mož Peschkejeve, ki je najin trener. Predvsem v sami tehniki igre, na katero žogo iti, katero prepustiti partnerici, v komunikaciji na igrišču ... Težko je razložiti. Tudi nastop na olimpijskih igrah je moja želja, tam bi nastopila v ženskih in mešanih dvojicah, saj imam zaradi letošnje zmage na Wimbledonu lepe spomine na igranje na travi, kjer bo potekal tudi olimpijski turnir,« je na novinarski konferenci dejala Srebotnikova.

Priprave na novo sezono bo Velenjčanka začela že čez nekaj dni. S kondicijsko vadbo bo začela v Dubaju, nato pa jo s Peschkejevo že čakajo prvi treningi. »Sezono bova tako kot letos začeli v Aucklandu. V pokalu fed ne želim igrati, to je moje osebno prepričanje, saj se ne želim izpostavljati morebitnim nevarnostim, ki so posledice hudega potresa meseca marca,« je še dejala Srebotnikova. Turnir v Aucklandu se začne že 2. januarja, potem pa sledi nastop v Sydneyju. V programu so tudi nastopi na vseh štirih turnirjih za grand slam, piše STA.