Srebotnikova v četrtfinale Tokia

V paru s Srbkinjo Jeleno Janković je Katarina Srebotnik v 1. kolu ugnala Američanki Raquel Kops-Jones in Abigail Spears.

Objavljeno
24. september 2013 23.13
tre*KATARINA SREBOTNIK
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Tokio - Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je skupaj s srbsko partnerko Jeleno Janković uvrstila v četrtfinale dvojic teniškega turnirja serije WTA v Tokiu z nagradnim skladom 2,37 milijona ameriških dolarjev.

Velenjčanka se je za nastop v Tokiu znova povezala z odlično srbsko teniško igralko Jankovićevo, s katero sta tretji nosilki turnirja. Slovensko-srbska naveza je v 1. kolu  premagala ameriško navezo Raquel Kops-Jones in Abigail Spears z izidom 4:6, 6:3, 10:2. V 2. kolu, oz. že četrtfinalu, bosta loparja prekrižali z ameriško-tajvansko navezo Liezel Huber in Hao-Ching Chan.

Med posameznicami (v 1. kolu je izpadla Polona Hercog) je za največje presenečenje poskrbela Američanka Venus Williams, ki je s 6:2 in 6:4 ugnala drugo igralko sveta Belorusinjo Viktorijo Aazrenko. Venus je sicer šele 63. na lestvici WTA, a ji očitno sestre Williams ne ležijo. Nedavno je namreč izgubila v finaalu OP ZDA, proti mlajši Sereni.

Tokio, WTA, dvojice, 1. kolo:

Jelena Janković/Katarina Srebotnik (Srb/Slo/3) - Raquel Kops-Jones/Abigail Spears (ZDA) 4:6, 6:3, 10:2.