Nogometni drobiž: Zidane bi bil francoski selektor

V Madridu se v teh dneh dogaja veliko, Zinedine Zidane bi rad postal selektor Francije, Garetha Bala pa so ozmerjali navijači.

Objavljeno
16. september 2014 17.57
FBL-FRA-L1-FILES
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Marseille - Legendarni francoski nogometaš Zinedine Zidane, ki je večji del svoje bogate kariere nosil dres Juventusa oziroma Reala iz Madrida, je v intervjuju za časopis La Provence izrazil željo, da bi se nekoč preizkusil kot selektor Francije.

Evropski in svetovni prvak s francosko reprezentanco je trenutno sicer trener rezervne ekipe Reala iz Madrida, s katerim je v času igralske kariere osvojil tudi prestižno ligo prvakov. »Sem ambiciozen. Zdaj sem trener in se sprašujem, zakaj pa ne bi bil nekoč selektor. Ljubim francosko ekipo, nosil sem njen dres. To ne pomeni, da sem kar lahko selektor, toda s tem, ko sem postal trener, obstaja možnost. Ampak zdaj vodim mlade igralce Reala. Korak za korakom, « je dejal 42-letnik, ki je vodenje rezervne ekipe moštva iz Madrida prevzel pred začetkom te sezone, pred tem pa je bil pomočnik Carla Ancelottija.

Tajske nogometašice nagrajene za poraz z 0:5

Precej nevsakdanjo nagrado pa so si prislužile reprezentantke Tajske, ki so v prvem kolu azijskih iger proti Južni Koreji izgubile z 0:5. Predsednik tamkajšnje nogometne zveze Worawi Makudi je bil namreč nad »tako nizkim« porazom navdušen, zato bo dekleta nagradil s slabimi 2500 evri.

»Škoda, da smo prejeli veliko golov v prvem polčasu. V drugem smo bili veliko boljši. Zveza je nameravala v primeru zmage ekipo nagraditi z 200 000 bahti (nekaj manj kot 5000 evrov), a kljub porazu jim bomo namenili 100 000 bahtov (slabih 2500 evrov) za trud,« je povedal Makudi, ki je letos  tajske nogometašice že nagradil s 15 milijoni bahtov (skoraj 360 000 evrov), potem ko so na azijskem prvenstvu osvojile peto mesto in se tako premierno uvrstile na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Kanadi.

Navijači Reala zmerjali Bala

Skupina navijačev madridskega Reala je dva dni po porazu z mestnim tekmecem Atleticom ozmerjala zvezdnika svojega priljubljenega kluba Garetha Bala. Do incidenta je prišlo v centru za trening Valdebebas, kjer navijači tradicionalno opazujejo svoje ljubljence na treningu. Po poročanju španskega portala Marca so žaljivke sledile, potem ko se 25-letni Valižan navijačem ni hotel podpisati na drese, jezni navijači pa so nato nekajkrat brcnili tudi v avtomobil ofenzivnega vezista belega baleta. 

Poleg Bala so navijači v manjši meri ozmerjali tudi Tonija Kroosa in Raphaela Varana.

Everton bo gradil nov Štadion

Angleški premierligaš Everton je prejel dovoljenje za gradnjo novega štadiona v Walton Hall Parku, ki bo sprejel 50 tisoč gledalcev. Modri iz Liverpoola bodo tako domovanje zamenjali prvič  po letu 1892, odkar svoje domače tekme igrajo na Goodison Parku, ki sicer sprejme 40 tisoč gledalcev.

»Že več let, ko se skozi Walton Hall Park vozim na domače tekme, razmišljam, kako bi bila to idealna lokacija za nov stadion, ker se nahaja zgolj minuto stran od nam ljubega Goodisona. O možnosti novega stadiona smo razmišljali že zelo dolgo. Novica pa je še bolj razburljiva, ker bo stadion v istem delu mestu kot doslej,« je povedal predsednik Evertona Bill Kenwright.

Gradnja novega štadiona bo vzpodbudila obnovo severnega dela mesta, za kar si prizadeva tudi župan Liverpoola Joe Anderson. »To bo zgolj začetek pozitivnih sprememb v tem delu mesta,« je dejal Anderson, ki si ob gradnji novega objekta prizadeva tudi za nova delovna mesta ter gospodarsko korist.

Mestni tekmec Evertona Liverpool pa medtem načrtuje renoviranje legendarnega štadiona Anfield, kjer želijo sedanjo kapaciteto 45 tisoč gledalcev povečati na 58 tisoč. Ta investicija, ki naj bi bila vredna 150 milijonov funtov, še čaka na odobritev mestnega sveta.