Tadeja Majerič hitro končala na Kitajskem

Slovenski teniški igralki Tadeji Majerič se je zalomilo v 2. kolu kvalifikacij v Guangzhouju, premoč je priznala Jovani Jakšić.

Objavljeno
15. september 2013 11.33
tre_TADEJ MAJERIC
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Guangzhou - Slovenske teniške igralke Tadeje Majerič ne bo na glavnem delu turnirja WTA v kitajskem Guangzhouju z nagradnim skladom pol milijona dolarjev. Potem ko je bila šestopostavljena Mariborčanka v uvodnem kolu kvalifikacij boljša od domače povabljenke Di Zhao, se ji je zataknilo v drugem obračunu. Na kolena jo je namreč s 4:6, 6:2 in 7:6 (4) po ogročenem boju, ki je trajal pet minut manj kot tri ure, spravila deveta nosilka kvalifikacij Jovana Jakšić.

Srbska najstnica (konec meseca bo dopolnila 20 let), ki je na svetovni jakostni lestvici uvrščena na 161. mesto, torej 39 mest nižje kot druga najvišja rangirana Slovenka, 23-letna Majeričeva, je bila precej natančnejša pri začetnem udarcu, saj je zmogla štiri ase ob petih dvojnih napakah, pri Slovenki je bilo razmerje precej slabše (dva asa in kar osem dvojnih napak). Jakšićeva si je priigrala kar 13 priložnosti za break in jih izkoristila le pet, Majeričeva pa od osmih štiri. Zdaj Srbkinjo čaka še zadnja ovira na poti na glavni del turnirja, sedma nosilka kvalifikacij, Američanka Vania King.