Tenis: Bangkok Raoniću, Kuala Lumpur Sousi

Kanadski teniški igralec Miloš Raonić je na turnirju na Tajskem v finalu odpravil prvega nosilca Tomaša Berdycha.

Objavljeno
29. september 2013 14.49
TENNIS-MEN/BANGKOK
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Bangkok – Kanadski teniški igralec Miloš Raonić je zmagovalec turnirja ATP za odprto prvenstvo Tajske v Bangkoku z nagradnim skladom 567.530 dolarjev. Tretji nosilec je bil v finalu po uri in 17 minutah s 7:6 (4) in 6:3 boljši od prvopostavljenega Čeha Tomaša Berdycha.

Raonić je na Tajskem letel na krilih udarnega servisa, proti Čehu je namreč – ob le eni dvojni napaki – izstrelil kar 18 asov (tekmec jih je zmogel le štiri), z zadnjim si je tudi pripravil dve zaključni žogi. Za Kanadčana, sicer enajstega igralca sveta, je bila to druga turnirska zmaga letos in peta v kariero, z njo pa si je precej popravil možnosti za uvrstitev na novembrski sklepni turnir najboljše osmerice v Londonu.

Raonić je bil sicer od Berdycha boljši že v zadnjem medsebojnem obračunu lani v Cincinnatiju. Čeh, sicer šesti lopar sveta, ostaja edini član elitne deseterice brez osvojenega turnirja letos, Kanadčan pa je navišje uvrščeni igralec, mlajši od 23 let, na svetovni jakostni lestvici, za »top 10« zaostaja le še 190 točk.

Joao Sousa prvi Portugalec s turnirsko zmago

Na turnirju ATP v Kuala Lumpurju z nagradnim skladom 984.300 dolarjev pa se je zmage veselil Joao Sousa, ki je v finalu po dveh urah in 18 minutah z 2:6, 7:5 in 6:4 odpravil petega nosilca, Francoza Juliena Benneteauja. Nepostavljeni 24-letni Portugalec je tako postal prvi predstavnik svoje države v zgodovini moškega poklicnega tenisa, ki se lahko pohvali s turnirsko zmago. V dvoboju s sedem let starejšim Francozom, ki je v svojem devetem finalu še devetič pokleknil, je 77. lopar sveta ubranil šest od osmih break žogic.