Teniške legende že imajo svoje favorite

Marat Safin meni, da bo na zaključnem turnirju v Londonu slavil Novak Đoković, Tomas Muster stavi na Rogerja Federerja.

Objavljeno
17. november 2011 18.57
Posodobljeno
17. november 2011 19.23
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

London - Tri dni pred začetkom zaključnega ATP turnirja najboljše osmerice so praktično vsi tenisači že pripotovali v London. V središču pozornosti sta bila danes prvi igralec sveta Srb Novak Đoković in njegov najbližji zasledovalec na računalniški lestivic Španec Rafael Nadal, saj sta opravila skupni trening, ki je trajal dve uri in pol.

Nekdanji teniški legendi sta tudi že izpostavila svoje favorite, Marat Safan je prepričan, da bo v londonski O2 areni slavil Đoković, medtem ko je avstrijska teniška legenda Tomas Muster prepričan, da bo končno slavje pripadlo Rogerju Federerju.

»Občutek imam, da kadar Đoković igra dobro, preprosto ne more izgubiti. Sedaj je tudi bolj izkušen kot pretekla leta, hkrati pa tudi odlično fizično pripravljen. Seveda Nadal ni naiven nasprotnik, toda mislim, da sta Đoković in Federer vseeno prva favorita, saj gre za dvoranski turnir. Nadal bo zagotovo nevaren, a jaz verjamem v Đokovića,« je dejal Safin, ki se je na zaključnem mastersu dvakrat prebil v polfinale. Dodal je še, da je Andy Murray sicer sijajen igralec, a mu v Londonu ne pripisuje večjih možnosti za končno slavje.

Drugačnega mnenja pa je Avstrijec Tomas Muster, ki je pred časom v 44. letu starosti zaključil z aktivno teniško kariero. »Težko je napovedati, a mislim, da je Federer prvi favorit. Moramo sicer videti, kako je z zdravstvenim stanjem Đokovića, medtem ko Nadal v zadnjem času ni odigral prav veliko dvobojev. Prav zato menim, da ima največ možnosti Federer, ki je trenutno v izjemni formi, poleg njega pa bo nevaren tudi Murray. Slednji igra vse bolje in tudi zmanjušuje zaostanek za vodilno dvojico, v kolikor bo končno osvojil tudi kak turnir za grand slam pa se zna vključiti tudi v boj za prvo mesto,« je dejal nekdaj prvi igralec sveta, ki je leta 1995 slavil v Rolland Garrosu.