Teniški svet: V Ženevi Wawrinka proti Zverevu

V Ženevi na poti do naslova na domačem turnirju Stanu Wawrinki na poti stoji le še Mischa Zverev.

Objavljeno
26. maj 2017 22.53
Switzerland Tennis Geneva Open
N. Gr., STA
N. Gr., STA

Ženeva -  Švicar Stanislas Wawrinka in Nemec Mischa Zverev sta finalista teniškega turnirja v Ženevi. V polfinalu je starejši brat letos zelo dobrega Alexandra Zvereva v treh nizih s 6:4, 3:6 in 6:3 nekoliko presenetljivo premagal Japonca Keija Nishikorija, Wawrinka, branilec lanske zmage, pa Rusa Andreja Kuznjecova s 6:3 in 7:6 (4).

Stan Wawrinka (Švi/1) - Andrej Kuznjecov (Rus) 6:3, 7:6 (4)
Mischa Zverev (Nem) - Kei Nishikori (Jap/2) 6:4, 3:6, 6:3

V Strasbourgu povsem avstralski finale

Znani sta finalistki teniškega turnirja WTA z nagradnim skladom 226.750 dolarjev v Strasbourgu. V finalu se bosta pomerili avstralski igralki Samantha Stosur in Daria Daša Gavrilova, v Moskvi rojena tenisačica, ki je nastopala za Rusijo do leta 2015, preden se je preselila v Avstralijo.

Favoritinja na papirju je Stosurjeva, šesta nosilka, zmagovalka turnirja za grand slam v New Yorku leta 2011, ki je v polfinalu bila več kot kos kitajski izzivalki Peng Shuai, osmi nosilki, s 7:6 (0), 6:4. Nasproti ji bo stala Gavrilova, sedma nosilka, ki je v drugem polfinalu izločila branilko naslova Francozinjo Caroline Garcia, peto nosilko, s 6:4, 6:2.

V Lyonu finale Berdych - Tsonga

Čeh Tomaš Berdych je na teniškem turnirju v Lyonu preprečil, da bi se v finalu pomerila prva nosilca. Tretji nosilec je v polfinalu po dveh podaljšanih igrah premagal prvega, Kanadčana Miloša Raonića, v drugem polfinalnem obračunu pa je drugi nosilec Jo-Wilfried Tsonga s 6:2, 3:6 in 6:1 ugnal Gruzijca Nikoloza Basilašvilija.

Češko-nizozemski finale v Nürnbergu

Znani sta finalistki teniškega turnirja WTA v Nürnbergu z nagradnim skladom 226.750 ameriških dolarjev. Za denarno nagrado, namenjeno zmagovalki, v višini 34.677 evrov in 280 točk za svetovno lestvico, se bosta v soboto udarili prva nosilka Nizozemka Kiki Bertens ter nepostavljena Čehinja Barbora Krejčikova.

Kiki Bertens (Niz/1) - Misaki Doi (Jap) 6:2, 0:1, predaja
Barbora Krejčikova (Češ) - Sorana Cirstea (Rom) 6:4, 4:6, 6:0