Težak žreb za Slovenke: za »zajtrk« Švedinje z Larssonovo

Teniška reprezentanca bo v skupinskem delu 2. evro-afriške skupine pokala fed igrala s Švedsko, Južno Afriko in Norveško.

Objavljeno
18. april 2017 17.45
mdr*tenis
J. P.
J. P.

Vilnius - Ples kroglic je določil, da se bo slovenska teniška reprezentanca v skupinskem delu druge evro-afriške skupine pokala fed pomerila z Južno Afriko, Norveško in Švedsko, prvo favoritinjo v Litvi, ki bo tudi uvodni tekmec izbrank kapetana Andreja Kraševca: Dalile Jakupovič, Tamare Zidanšek, Kaje Juvan in Andreje Klepač. Slovenija mora v svoji skupini osvojiti vsaj drugo mesto, da se bo lahko v sobotnem razigravanju potegovala za preboj v višji tekmovalni rang.

»Vsaka tekma je zgodba zase in proti slehernemu tekmecu bomo skušali iztržiti maksimalen izkupiček. Pri ostalih reprezentancah igralskih sprememb ni, vsi kapetani pa lahko javijo imena udeleženk do dve uri pred začetkom dvoboja, za dvojice pa celo po drugem obračunu posameznic. Dekleta so se hitro privadila na tukajšnje razmere in trdo igralno podlago, dobro so razpoložena in komaj čakajo, da v vsakem dvoboju dokažejo, kaj zmorejo in znajo,« je za STA napovedal kapetan Kraševec.

Favorizirane Švedinje imajo prijavljeno najvišje rangirano igralko Johanno Larsson, sicer 53. »lopar« sveta. Dvoboji se bodo začeli dopoldne ob 10. uri, sprva z dvema partijama posameznic in nato še igro parov. Za razvrstitev prve in druge igralke veljajo uvrstitve na razpredelnici WTA z 10. aprila, kar pomeni, da bo vodilni slovenski lopar Zidanškova (142. mesto), drugi pa Jakupovičeva, ki je šele ta teden mimo Tamare prodrla na 134. mesto na svetu.