Tretja brazilska ovira previsoka za Blaža Kavčiča

Tretji najvišje rangirani slovenski teniški igralec Blaž Kavčič se je na challengerju v Braziliji poslovil v četrtfinalu.

Objavljeno
05. oktober 2013 13.40
Davis cup
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Sao Paulo – Tretji najvišje rangirani slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je hitro sklenil nastope na challengerju v brazilskem Sao Paulu z nagradnim skladom 35.000 dolarjev. Potem ko je bil v uvodnih dveh dvobojih boljši od nepostavljenih domačih matadorjev Guilherma Clezarja (6:3, 4:6, 6:3) in povabljenca Tiaga Lopesa (6:4, 6:2), je v četrtfinalu naletel na previsoko oviro.

Od 26-letnega Črnučana, ki je bil v Brazilijiprvi nosilec, je bil namreč uspešnejši osmopostavljeni domači as Rogerio Dutra Silva, 132. lopar sveta, ki je po avtocesti prišel do zmage s 6:3 in 6:1, zanjo je namreč potreboval zgolj uro in 17 minut. Brazilec je izkoristil kanček več svežine in spočitosti, saj je dvoboj osmine finala končal že po 35 minutah (zavoljo vdaje Argentinca Maxima Gonzaleza), zmogel pa je unovčiti šest od desetih žogic za break, ki so se mu ponudile.

Kavčič je sicer v ponedeljek na svetovni jakostni lestvici poskočil za dvoje mest in je zdaj stočetrti, na novi razpredelnici čez dva dni pa bo očitno spet zdrsnil za dve mesti (106.).