Trupej za Davisov pokal vpoklical tudi Žemljo

Kapetan teniške reprezentance Blaž Trupej upa, da bo Sloveniji v Davisovem pokalu pomagal tudi poškodovani Grega Žemlja.

Objavljeno
03. september 2013 16.21
TENNIS-GBR-WIMBLEDON
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Slovenska moška teniška reprezentanca bo med 13. in 15. septembrom igrala dvoboj prve evro-afriške skupine proti Južnoafriški republiki.

Kapetan Slovenije Blaž Trupej je za dvoboj prijavil Janeza Semrajca, Blaža Rolo, Blaža Kavčiča in tudi najboljšega igralca Grego Žemljo, ki ima že nekaj časa zdravstvene težave.

»Uradno smo prijavili ekipo v postavi Grega Žemlja, Blaž Kavčič, Blaž Rola in Janez Semrajc, medtem ko se je Aljaž Bedene odločil, da bo igral na profesionalnih turnirjih, saj si želi izboljšati uvrstitev na lestvici ATP. Ni skrivnost, da ima Grega Žemlja zdravstvene težave, zato trenutno počiva. Kako bo z njegovim nastopom, bo znano do same tekme. A v ekipi je prijavljen in upamo, da bo lahko nastopil,« je povedal direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič.

Južnoafričani brez Andersona

Dvoboje Slovenije in Južne Afrike bo gosti ljubljanski Tivoli, kjer bodo imeli domači priložnost, da se nasprotnikom maščujejo za poraz v Johannesburgu (0:5). Slovenija je bila aprila prosta, saj je po februarskem porazu s Poljsko čakala na svojega tekmeca v boju za obstanek. Aprilski poraz JAR proti Poljski je pomenil, da si je Poljska zagotovila kvalifikacije za svetovno skupino, izbrana vrsta JAR pa se bo merila s slovensko vrsto za obstanek.

Že nekaj časa je znano, da bo v Tivoliju manjkal najboljši igralec Južne Afrike Kevin Anderson, 20. z lestvice ATP, tako da bo najvišje postavljeni Južnooafričan Rik De Woest (162.). Poleg njega bodo reprezentanco zastopali še Ruan Roelofse (513.), Nikala Scholtz (639.) in Raven Klaasen ki igra le dvojice, kapetan ekipe je John-Laffnie De Jager.