Đoković gladko v tretji krog, napredoval tudi Nadal

Branilec naslova v Roland Garrosu Novak Đoković je s 3:0 v nizih premagal Joaa Souso. Uspešna tudi Thiem in Nadal.

Objavljeno
31. maj 2017 15.08
Posodobljeno
31. maj 2017 15.08
TENNIS-FRA-OPEN-MEN
N. Gr.
N. Gr.

Rolland Garros - Novak Đoković se je kot drugi nosilec uvrstil v tretji krog odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu. V drugem krogu je brez težav izločil Portugalca Joaoa Souso s 6:1, 6:4 in 6:3. Uspešen je bil tudi Avstrijec Dominic Thiem; šesti nosilec je premagal Italijana Simoneja Bolellija s 7:5, 6:1 in 6:3.

Nekdanji prvi teniški igralec sveta Španec Rafael, četrti nosilec odprtega teniškega prvenstva Francije, se je brez težav uvrstil v tretji krog. Devetkratni zmagovalec tega turnirja za grand slam v Parizu je gladko s 6:1, 6:4, 6:3 izločil Nizozemca Robina Haaseja in se bo v nadaljevanju pomeril z Gruzijcem Nikolosom Basilašvilijem.

V nadaljevanje so se uvrstili tudi deseti nosilec Belgijec David Goffin, 11. Bolgar Grigor Dimitrov in 25. Američan Steve Johnson, ki je izločil Hrvata Borno Ćorića s 6:2, 7:6 (8), 3:6 in 7:6 (6), Argentinec Horacio Zeballos pa je presenetil drugega hrvaškega igralca in 23. nosilca Iva Karlovića in slavil s 7:6 (5), 7:6 (5) in 6:3.

Francoski igralec Jo-Wilfried Tsonga, ki je konec tedna dobil turnir v Lyonu, pa se je ekspresno poslovil. V prvem krogu je 11. igralca sveta v štirih nizih s 7:5, 6:4, 6:7 (6) in 6:4 ugnal Argentinec Renzo Olico. Olivo je temeljni kamen za zmago postavil že v torek, dvoboj je bil nato zaradi teme prekinjen, danes pa je dokončal začeto. V drugem krogu bo 25-letni Argentinec, 91. na lestvici ATP, igral z Britancem Kylom Edmundom.

Jo-Wilfried Tsonga, ki je konec tedna dobil turnir v Lyonu, se ekspresno poslavlja od odprtega prvenstva Francije. V prvem krogu je 11. igralca sveta v štirih nizih s 7:5, 6:4, 6:7 (6) in 6:4 ugnal Argentinec Renzo Olico.

Olivo je temeljni kamen za zmago postavil že v torek, dvoboj je bil nato zaradi teme prekinjen, danes pa je dokončal začeto. V drugem krogu bo 25-letni Argentinec, 91. na lestvici ATP, igral z Britancem Kylom Edmundom. Tsonga vedno v Pariz pride z visokimi upi, podpirajo ga razgreti francoski navijači, a pritiska velikih tekem Francoz nikoli ni prav dobro prenašal, tudi tokrat se mu ni izšlo. 

V tretji krog pa se je prebila 10. nosilka Američanka Venus Williams. Brez večjih težav je v drugem krogu premagala Japonko Kurumi Nara s 6:3 in 6:1. Tekmo si je na tribuni ogledala tudi mlajša sestra Williams Serena, ki zaradi nosečnosti ne nastopa.

Manj uspešna je bila 15. postavljena Čehinja Petra Kvitova, ki jo je tesno s po dvakrat 7:6 (5) ugnala ameriška kvalifikantka Bethanie Mattek-Sands. Dvakratna zmagovalka Wimbledona s Češke se je na turnir vrnila prvič po napadu nanjo z nožem decembra lani.

Tudi Klepačeva v drugi krog

Andreja Klepač se je s Španko Mario Jose Martinez-Sanchez prebila v 2. krog odprtega prvenstva Francije z nagradnim skladom 16.790.000 evrov. V uvodnem krogu tekmovanja dvojic sta Slovenka in Španka premagali Romunko Sorano Mihaelo Cirsteo in Hrvatico Donno Vekić, ki sta pri izidu 6:7 (2), 6:4 in 4:1 dvoboj predali.

V naslednjem krogu bosta Klepačeva in Martinez-Sanchezova, ki sta petnajsti nosilki turnirja, igrali z boljšima iz dvoboja med Francozinjama Manon Arcangioli in Alize Lim ter Američankama Jennifer Brady in Alison Riske.

Na turnirju bo igrala tudi Katarina Srebotnik, ki bo z Američanko Abigail Spears, s katero sta osmi nosilki, v četrtek igrala proti španski dvojici Lara Arruabarrena-Vecino in Arantxa Parra-Santonja.

Hamou po škandalu ostal brez akreditacije

Francoska teniška zveza je Maximu Hamouju odvzela akreditacijo za odprto prvenstvo Francije. Kot poročajo agencije, se je 21-letni tenisač na intervjuju neprimerno obnašal do novinarke, ljudje na socialnih omrežjih pa so posnetek intervjuja označili kot seksizem.

Hamou je novinarko Eurosporta Maly Thomas med intervjujem objel, skušal poljubiti in postal vsiljiv. Tudi na francoski zvezi so bili mnenja, da je prekoračil meje sprejemljivega.

Odvzem akreditacije za igralca ne bo usoden. Ta se je v glavni turnir Roland Garrosa resda uvrstil preko kvalifikacij, a že v ponedeljek ga je nato v prvem krogu izločil Urugvajec Pablo Cuevas. Zdaj Francoz ne sme na turnir niti v vlogi gledalca.

»Njegovo obnašanje je bilo primitivno in na žalost odraža odnose med moškimi in ženskami v vsakdanjem življenju. Če ne bi imeli prenosa, bi mu prisolila klofuto,« je zaplet komentirala Thomasova.