Tudi Bedene po stopinjah Role

V četrtfinalu teniškega challengerja v Banjaluki dva Slovenca, Aljaž Bedene se bo pomeril z Viktorjem Troickim.

Objavljeno
12. september 2014 01.49
Tenis Umag 250713 Umag, 25.07.2013 - Tenis: 24. Vegeta Croatia Open Umag, mec izmedju Aljaz Bedene i Alexandr Dolgopolov
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Banjaluka − Podobno kot prvopostavljeni Blaž Rola je tudi drugi slovenski predstavnik na teniškem challengerju z nagradnim skladom 64.000 evrov v Banja Luki, četrti nosilec Aljaž Bedene, uspešno prestal drugi izziv, saj je v dvoboju, ki ga je prekinil in za cel dan zamaknil dež, kljub slabšemu začetku po dveh urah in 17 minutah odpravil nepostavljenega Nemca Nilsa Langerja s 3:6, 6:4 in 6:3.

Petindvajsetletni Ljubljančan, sicer 125. lopar sveta, je leto dni mlajšega tekmeca, ki na jakostni lestvici zaseda šele 351. mesto, strl s šestimi asi (ob dveh dvojnih napakah) in 78-odstotni uspešnosti na svoj prvi servis. Od desetih priložnosti za brejk je izkoristil tri, Nemec eno manj iz šestih poskusov. Zdaj Bedeneta v četrtfinalu čaka dobro znani Srb Viktor Troicki, ki ga resda ni med nosilci, a je bil nekoč že dvanajsti igralec sveta. V igri ostaja tudi Rola, ki je za četrtfinalnega tekmeca dobil ravno tako nepostavljenega Belgijca Kimmerja Coppejansa.