Tudi Kavčič po stopinjah Žemlje in Role

Slovenski tenis v glavnem delu odprtega prvenstva Francije svojega predstavnika v moški konkurenci ne bo imel.

Objavljeno
25. maj 2017 02.05
regent tenis
J. P.
J. P.

Pariz - Potem ko sta se že v uvodnem kvalifikacijskem kolu od nastopa na Roland Garrosu poslovila Blaž Rola in Grega Žemlja, je na drugi peščeni stopnički obtičal še tretji slovenski teniški igralec Blaž Kavčič. Trenutno 116. lopar sveta, ki je bil v kvalifikacijah 17. nosilec, je moral namreč na kolena pred dosti nižje rangiranim 21-letnim domačim predstavnikom Maximom Hamoujem, ki zaseda šele 282. mesto na svetovni jakostni lestvici. Francoz je bil v izenačenem obračunu, dolgem dve uri in osem minut, boljši s 7:6 (7) in 7:5.

Prekaljeni 30-letni Ljubljančan je dvoboj začel z izgubljeno igro na svoj začetni udarec, a je hitro vrnil z brejkom za izenačenje na 2:2. V deseti igri ni izkoristil treh priložnosti za odvzem tekmečevega servisa, kar se mu je maščevalo v »podaljšku«, v katerem je ravno tako že vodil s 3:1 in imel pri 7:6 zaključno žogico, ki pa je ni izkoristil. Tudi v drugem nizu je bil Kavčič neuspešen v uvodni igri na svoj servis, Francoz je obračun spravil pod streho v dvanajsti igri s tretjim brejkom iz sedmega poskusa. Blaž je imel kar 14 priložnosti, a je izkoristil zgolj dve.

Slovenski tenis tako v glavnem delu drugega letošnjega turnirja velike četverice, odprtega prvenstva Francije v Parizu, svojega predstavnika v moški konkurenci ne bo imel.