Umrl je Andrej Jeras

V 57. letu starosti je preminil nekdanji direktor Teniške zveze Slovenije in Rožančev nagrajenec Andrej Jeras.

Objavljeno
13. oktober 2014 12.15
S. V., šport; J. P., Delo.si
S. V., šport; J. P., Delo.si
Ljubljana − Slovenski teniški svet žaluje. Malo pred dopolnjenim 57. letom starosti je preminil nekdanji direktor Teniške zveze Slovenije in pred tremi leti dobitnik nagrade Marjana Rožanca Andrej Jeras, ki je bil nazadnje vpet v športno dogajanje kot predsednik Teniškega društva Slovan.

Jeras je skoraj vse življenje posvetil tenisu. Med drugim je aktivno sodeloval pri ustanavljanju nacionalne panožne zveze (TZS) in tik po prelomu tisočletja postal njen prvi profesionalni direktor. Pod njegovim vodstvom je zveza dosegla svoje največje uspehe v tekmovalnem in organizacijskem smislu. Bil je direktor turnirjev ATP v Tivoliju in vodja projektov pokala Fed v Portorožu, kjer se je naša ženska izbrana vrsta pomerila z Rusijo in ZDA.

Še pred tem, med letoma 1994 in 2000, je bil kapetan moške ekipe Slovana, s katero je osvojil štiri naslove članskih prvakov Slovenije, se prebil med osem najboljših v Evropi in na Kodeljevem organiziral turnir serije Slovenia Satellite. Bil je tudi pomočnik selektorjev slovenske ženske in moške izbrane vrste.