Hercogova zadovoljna zapušča Peking

V 2. kolu turnirja v Pekingu je Polono Hercog s 7:5 in 6:0 premagala Rusinja Jekaterina Makarova.

Objavljeno
30. september 2014 10.54
ap+China Open Tennis
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Peking - Na turnirju WTA v Pekingu sta nastope že končali dve slovenski teniški igralki. Med posameznicami je Polona Hercog po preboju iz kvalifikacij najprej ugnala Čehinjo Karolino Pliškovo in napredovala v 2. kolo, nato pa tam klonila proti 12. nosilki, Rusinji Jekatarini Makarovi s 5:7, 0:6.

Mariborčanka v dvoboju z odlično Rusinjo ni imela veliko priložnosti za presenečenje, v drugem nizu ni osvojila nobene igre, dvoboja pa je bilo konec po eni uri in 23 minutah. Makarova se bo v osmini finala turnirja pomerila z Italijanko Roberto Vinci, ki je v 2. kolu izločila peto nosilko Poljakinjo Agnieszko Radwansko s 6:4, 6:4.

»Z doseženim v tem tednu sem zadovoljna, predvsem po treh težkih zmagah proti neugodnim in dobrim igralkam ter popravku neuspeha proti Pliškovi v Hongkongu,« je povedala Hercogova, ki je še petič klonila proti Makarovi. »Seveda je razočaranje po današnji tekmi prisotno, predvsem zaradi zamujenih priložnosti v prvem nizu, ampak celotna slika je pozitivna,« je sklenila najboljša Slovenka na lestvici WTA, ki trenutno zaseda 73. mesto.

Hercogova, ki za naslednjo sezono še nima pripravljenih načrtov, bo do konca sezona nastopila še na dveh turnirjih serije WTA v Linzu in Luksemburgu.

S turnirja z nagradnim skladom 5,4 milijona dolarjev se je hitro poslovila tudi Katarina Srebotnik v konkurenci ženskih dvojic. Velenjčanka in Čehinja Kveta Peschke sta morali v osmini finala priznati premoč tretjima nosilkama Avstralki Jaroslavi Gajdošovi in Hrvatici Ajli Tomljanović, ki sta po eni uri in 12 minutah dvoboja slavili s 6:2, 3:6, 10:3.

Na Kitajskem od slovenske zasedbe še vztraja Andreja Klepač, ki se bo v osmini finala turnirja dvojic v paru s Španko Silvio Soler-Espinosa pomerila s četrtima nosilka, ameriškim parom Rachel Kops-Jones/Abigail Spears.