V Wuhanu kovčke pospravila tudi Srebotnikova

Najboljša slovenska teniška igralka v konkurenci dvojic je bila v navezi s Kveto Peschke neuspešna že v prvem dvoboju.

Objavljeno
24. september 2014 19.17
reu/Kveta Peschke of Czech Republic and Katarina Srebotnik of Slovenia celebrate a point during their WTA tennis championships doubles semi-final match against Vania King of the U.S. - Yaroslava Shvedova of Kazakhstan in Istanbul
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Wuhan - Slovenski ženski tenis na močnem turnirju WTA z nagradnim skladom 2,44 milijona ameriških dolarjev v Wuhanu, torej pred domačim pragom pravkar upokojene kitajske zvezdnice Li Na, nima več svojih predstavnic. Potem ko je morala v konkurenci posameznic že v kvalifikacijah kovčke pospraviti naša najvišje rangirana igralka Polona Hercog, je šla po njenih sledeh v uvodnem kolu dvojic v navezi s Španko Arantxo Parro Santonjo tudi Andreja Klepač, nazadnje pa je danes kratko potegnila še Katarina Srebotnik.

Velenjčanka je namreč v paru s Čehinjo Kveto Peschke, s katero sta bili drugi nosilki, v svojem prvem dvoboju na turnirju (v uvodnem kolu je bila prosta) pokleknila pred nepostavljenima povabljenkama Američanko Bethanie Mattek-Sands in Nemko Andreo Petković, ki sta bili po uri in 19 minutah boljši s 6:4 in 6:4. Obe dvojici sta sicer zmogli po dva asa, le da zmagovalki ob tem nista napravili niti ene dvojne napake, poraženki pa sta si jih privoščili kar pet. Ameriško-nemška naveza je izkoristila tri od šestih priložnosti za brejk, Velenjčanka in Čehinja pa le eno od štirih.