Vrača se Rafael Nadal

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal se po več kot treh mesecih prisilnega počitka vrača na turnirju v Pekingu.

Objavljeno
27. september 2014 18.44
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Peking - Španski teniški superzvezdnik Rafael Nadal se po več kot trimesečni odsotnosti zaradi poškodbe zapestja vrača na teniška igrišča. Drugi lopar sveta bo prihodnji teden nastopil na turnirju ATP v Pekingu.

Nadal je nazadnje nastopil na turnirju za veliki slam v Wimbledonu v začetku junija, ko ga je v osmini finala v štirih nizih premagal Avstralec Nick Kyrgios. Poškodba ga je nato oddaljila od teniških igrišč, zaradi česar je moral izpustiti tudi OP ZDA, kjer bi moral braniti lansko zmago. 28-letni Španec se vrača prihodnji teden v Pekingu, ko se mu bo zoperstavil francoz Richard Gasquet, ki Nadala v dvanajstih medsebojnih dvobojih doslej še ni uspel premagati.

»V redu sem. Počutim se veliko bolje. Bolečino v zapestju še vedno čutim, ko začnem igrati, ampak kasneje izgine. Pripravljen sem, da spet igram,« je povedal tenisač, ki slovi po svoji nepopustljivosti in izredni fizični moči. »Moja motivacija je zelo visoka. Peking je pomemben turnir. Leta 2005 sem tukaj zmagal, lani sem igral v finalu in postal števila 1. Turnir mi je všeč, prav tako mesto. Tukaj se počutim zelo udobno,« je pred nastopom v kitajski prestolnici še dejal Nadal.

Kar devetkratni zmagovalec odprtega prvenstva Francije bo v Aziji skupaj z rojakom Pablom Andujarjem igral tudi v konkurenci dvojic. Špansko navezo v 1. kolu čaka češko-ameriška naveza Tomaš Berdych/John Isner.

Turnir v Pekingu sicer ne bo prvi Nadalov preizkus po poškodbi, saj je v ekshibicijskem dvoboju pred dnevi v Kazahstanu premagal Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja s 6:7 (2), 6:3 in 6:4.

Prvi nosilec turnirja v Pekingu bo Novak Đoković, nosilci pa bodo poleg Nadala še Tomaš Berdych, Marin Čilić, Grigor Dimitrov, Andy Murray, Ernests Gulbis in John Isner.