Williamsova in Halepova predali četrtfinalna dvoboja v Pekingu

Američanka Serena Williams in Romunka Simona Halep sta zaradi poškodb končali nastope na turnirju WTA v Pekingu.

Objavljeno
03. oktober 2014 09.42
China Open Tennis
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Peking - Prva in druga igralka sveta, Američanka Serena Williams in Romunka Simona Halep, sta zaradi poškodb odpovedali četrtfinalna obračuna na turnirju serije WTA v Pekingu.

33-letna Williamsova, ki je v minulem tednu predčasno končala turnir v Wuhanu, bi se morala v četrtfinalu Pekinga pomeriti z Avstralko Samantho Stosur, vendar pa ji je načrte prekrižala poškodba levega kolena. Stosurjeva je tako brez boja napredovala v polfinale, kjer bo njena nasprotnica Čehinja Petra Kvitova.

»Bolečine so se pojavile ta teden. Sinoči sem se počutila slabo in sem se v zadnjem trenutku odločila, da igram proti Lucie Šafarovi. Če sem iskrena, sem s tem le še poslabšala svoje stanje. Potrebujem pregled z magnetno resonanco, da vidim, kako resna je poškodba,« je pojasnila Williamsova.

Poleg nje je svoj dvoboj predala tudi drugopostavljena Simona Halep, ki si je poškodovala levi kolk, tako da njeni nasprotnici, Srbkinji Ani Ivanović, ni bilo treba odigrati četrtfinalnega dvoboja, v polfinalu pa se bo pomerila z Rusinjo Marijo Šarapovo.

Podeljene vse vozovnice za Singapur

Znanih je vseh osem igralk, ki bodo nastopile na zaključnem turnirju v Singapurju. Kot prve so si to zagotovile Američanka Serena Williams, Rusinja Marija Šarapova, Romunka Simona Halep in Čehinja Petra Kvitova, osmerico pa so dopolnile Kanadčanka Eugenie Bouchard, Poljakinja Agnieszka Radwanska, Danka Caroline Wozniacki in Srbkinja Ana Ivanović.

Đoković in Murray prva polfinalista

Srb Novak Đoković in Škot Andy Murray sta se kot prva uvrstila v polfinale turnirja serije ATP v Pekingu in se bosta pomerila za mesto v finalu. Đoković je po dveh nizih premagal Bolgara Grigorja Dimitrova (6:2, 6:4), Murray pa je izločil Hrvata Marina Čilića (6:1, 6:4).

Tretje polfinalno mesto je zapolnil Čeh Tomaš Berdych, ki je brez izgubljenega niza premagal Američana Johna Isnerja (6:1, 6:4), njegov naslednji nasprotnik pa bo zmagovalec dvoboja med Slovakom Martinom Kližanom in Špancem Rafaelom Nadalom.

 

Peking, četrtfinale ATP (3,75 milijona ameriških dolarjev)

Novak Đoković (Srb/1) - Grigor Dimitrov (Bol/5) 6:2, 6:4;

Andy Murray (VB/6) - Marin Čilić (Hrv/4) 6:1, 6:4;

Tomaš Berdych (Češ/3) - John Isner (ZDA/8) 6:1, 6:4.

 

Tokio, četrtfinale ATP (1,373 milijona am. dolarjev)

Miloš Raonić (Kan/3) - Denis Istomin (Uzb) 7:6 (8), 6:3;

Gilles Simon (Fra) - Steve Johnson (ZDA) 7:6 (4), 6:1;

Kei Nišikori (Jap/4) - Jeremy Chardy (Fra) 6:4, 6:2;

Benjamin Becker (Nem) - Jack Sock (ZDA) 4:6, 6:1, 6:4.

 

Peking, četrtfinale WTA (5,43 milijona am. dolarjev)

Samantha Stosur (Avs) - Serena Williams (ZDA/1) b. b.

Ana Ivanović (Srb/9) - Simona Halep (Rom/2) b. b.

Petra Kvitova (Češ/3) - Roberta Vinci (Ita) 7:6 (2), 6:4;

Marija Šarapova (Rus/4) - Svetlana Kuznecova (Rus) 6:0, 6:4.