Wimbledon je še nekoliko povečal nagradni sklad

Organizatorji Wimbledona so nagradni sklad povečali za dobrih 12 odstotkov, skupno bo znašal več kot 31 milijonov funtov.

Objavljeno
03. maj 2017 17.02
N. Gr.
N. Gr.
London - Tradicija višanja nagradnega sklada na teniškem turnirju za grand slam v Wimbledonu se bo nadaljevala tudi letos. Prireditelji turnirja so sporočili, da bodo sklad povišali za 12,5 odstotka, kar pomeni, da bo znašal 31,6 milijona funtov. Pred tem so nagradni sklad povišali tudi v Parizu, kar pomeni, da v tenisu finančne krize ni.

Zmagovalec in zmagovalka turnirja na wimbledonski travi bosta prejela ček v višini 2,2 milijona funtov, lani sta Andy Murray in Serena Williams domov odnesla po dva milijona funtov. Višina denarne nagrade za zmagovalca se je tako od turnirja leta 2011 natančno podvojila, saj je pred šestimi leti znašala 1,1 milijona funtov. Še vedno pa Wimbledon ne bo ponujal največje nagrade za najboljša, zmagovalca US Opna sta namreč lani zaslužila 2,7 milijona funtov.

»Želimo obdržati status najprestižnejšega teniškega turnirja, brez višanja denarnih nagrad tega ne moremo,« je dejal predsednik organizacijskega odbora Philip Brook. Turnir v Wimbledonu se bo letos začel 3. julija, kar je najpozneje v zgodovini.