Z igrišča so jo morali odpeljati celo na vozičku

Sara Errani se ni mogla sprijazniti s porazom proti Kiki Bertens. Zanesljivi zmagi za Rafaela Nadala in Dominica Thiema.

Objavljeno
30. september 2020 19.20
Posodobljeno
30. september 2020 19.52
Kiki Bertens je v bolečinah zapuščala igrišče. FOTO: Charles Platiau/Reuters
M. Š., STA
M. Š., STA
Ljubljana - Španski teniški as Rafael Nadal je v drugem krogu odprtega prvenstva Francije oddal le dve igri. Ameriškega tekmeca Mackenzieja McDonalda je po vsega uri in 42 minutah odpravil s 6:1, 6:0 in 6:3. Precej bolj se je morala za napredovanje potruditi peta nosilka, Nizozemka Kiki Bertens, ki so jo morali po zmagi odpeljati celo z vozičkom.

Nadal, ki je na igriščih Rolanda Garrosa osvojil rekordnih 12 lovorik, je potrdil, da ostaja glavni kandidat za osvojitev novega pokala na turnirju za grand slam. V tretjem krogu se bo 34-letni Majorčan pomeril z zmagovalcem dvoboja med Japoncem Keijem Nišikorijem in Italijanom Stefanom Travaglio. V isti polovici žreba je napredoval tudi Argentinec Diego Schwartzman, ki je s 6:1, 7:5, 6:0 ugnal Italijana Lorenza Giustina.

Zanesljive zmage se je veselil tudi avstrijski zvezdnik Dominic Thiem, ki je s 6:1, 6:3 in 7:6 (6) izločil Američana Jacka Socka. Zmagovalec nedavnega odprtega prvenstva ZDA in dvakratni finalist OP Francije se bo za preboj v osmino finala spoprijel z Norvežanom Casperjem Ruudom.


Prava drama se je odvijala na igrišču številka 14, na katerem sta se merili peta nosilka Bertensova in Italijanka Sara Errani, finalistka Rolanda Garrosa pred osmimi leti. Po hudem boju je s 7:6 (5), 3:6 in 9:7 zmagala 28-letna Nizozemka, ki so jo morali zaradi poškodbe gležnja z igrišča odpeljati z vozičkom.

Italijanska veteranka je med dvobojem glasno protestirala in se posmehovala Bertensovi, ker naj bi hlinila poškodbo, sama pa je imela ogromno težav z metanjem žogice v zrak pri servisu, zaradi česar si je prislužila številna opozorila in kazni zaradi zavlačevanja. Njun dvoboj je sicer trajal tri ure in 11 minut, maloštevilni gledalci pa so videli kar 24 odvzemov servisa.

Erranijeva, ki je trikrat servirala za zmago, tekmici po koncu ni želela podati loparja v znak stiska rok v časih pandemije koronavirusa. Ko je zapuščala igrišče, pa je nizozemski nasprotnici povrhu namenila še glasno kletvico.
Bedene uspešen tudi med dvojicami
Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je po uspehu v prvem krogu odprtega prvenstva Francije med posamezniki v drugi krog uvrstil tudi v konkurenci dvojic. Skupaj z Avstrijcem Dennisom Novakom sta s 6:4 in 6:3 ugnala litovsko-japonsko navezo Ricardas Berankis-Jošihito Nišioka.