Teniški dvoboj z Juretom Koširjem in Miranom Pavlinom

Pred teniškim dvobojem v Davisovem pokalu med Slovenijo in Finsko bo v Tivoliju na sporedu tudi ekshibicijski dvoboj dvojic, v katerih se bosta najboljša igralca Blaž Kavčič in Grega Žemlja pomerila z Juretom Koširjem in Miranom Pavlinom.

Objavljeno
24. februar 2011 12.10
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Ljubljana - V sklopu projekta bližnjega teniškega dvoboja za Davisov pokal, ko bo Slovenija od od 4. do 6. marca v ljubljanski dvorani Tivoli gostila Finsko, bo v ponedeljek, 28. februarja, na sporedu ekshibicijski dvoboj dvojic. Rekreativna igralca tenisa Jure Košir in Miran Pavlin se bosta pomerila z najboljšima slovenskima teniškima igralcema Blažem Kavčičem in Gregom Žemljo.

Ekshibicijski obračun, v katerem se bodo pomerili nekdanji smučarski as Jure Košir, nekdanji član zlate generacije slovenske nogometne reprezentance Miran Pavlin ter najboljša slovenska teniška igralca Blaž Kavčič in Grega Žemlja, bo odločal o pometačih. Z žrebom bodo namreč določili para, ki se bosta nato ob 13. uri v dvorani Tivoli pomerila za zmago v pravem teniškem nizu, poraženec pa bo moral - kot to veleva stara teniška navada - počistiti teniško igrišče, poroča STA.

Kapetan slovenske teniške reprezentance za Davisov pokal Blaž Trupej je že pred časom objavil dokončno sestavo ekipe za obračun proti Finski. V ekipo sta poleg Kavčiča in Žemlje imenovana še Luka Gregorc in Aljaž Bedene.

Kavčič klonil proti Tipsareviću

Kavčič je sicer te dni nastopal na turnirju ATP z nagradnim skladom 442.500 dolarjev v Delray Beachu na Floridi, nastope pa končal v drugem krogu. Potem ko se je na glavni turnir uspešno prebil prek kvalifikacij in v prvem gladko izločil Kolumbijca Roberta Faraha, je v drugem klonil proti šestemu nosilcu Srbu Janku Tipsareviću.

»Na igrišču sem se danes potrudil 120-odstotno, a je bil Janko predober. Kljub porazu sem s svojo igro ta teden zelo zadovoljen. Še naprej pa moram trdo trenirati. Vse najboljše Janku v nadaljevanju turnirja,« je sporočil Kavčič.