Terry s pravo podajo ob pravem času

Dallas Mavericks so v noči na ponedeljek v severnoameriški košarkarski ligi NBA s košem Josha Howarda s 97:96 v gosteh premagali Toronto Raptors.

Objavljeno
15. januar 2007 11.45
Dirk Nowitzki
New York - Dallas Mavericks so v noči na ponedeljek v severnoameriški košarkarski ligi NBA s košem Josha Howarda s 97:96 v gosteh premagali Toronto Raptors. V dresu domačinov je Radoslav Nesterovič v 16 minutah zbral dve točki, dva skoka, eno blokado in ukradel eno žogo, medtem ko Uroša Slokarja tudi tokrat ni bilo na seznamu košarkarjev. Tudi v drugi tekmi večera so krajšo potegnili domači igralci; Portland Trail Blazers so namreč s 93:109 klonili proti Denverju.

Vendar pravi junak večera v Torontu ni bil strelec zadnjega koša za goste iz Teksasa Josh Howard, temveč Jason Terry, ki mu je ob pravem času uspela prava podaja. Terry je pod košem našel povsem osamljenega Howarda, ki je zadel devet desetink sekunde pred koncem tekme in popeljal Dallas do nove zmage v gosteh. "V takšnih trenutkih sem takoj pomislil na Josha, še posebej, ko sem videl, da sta se kar dva košarkarja, kot ponavadi, spravila na Dirka (Nowitzkija, op. p.)," je po tekmi dejal Terry, ki je na koncu zbral 17 točk in zgolj dve podaji.

Nemški "čudežni deček" Nowitzki je k zmagi prispeval 38 točk in 11 skokov, Teličkom pa je uspelo preobrniti 16 točk zaostanka v četrto zaporedno zmago, skupaj pa še 17. v zadnjih 18 tekmah. "Na začetku smo bili povsem izgubljeni na parketu in šele v drugi četrtini smo malo strnili vrste. Vesel sem, da je Joshu uspel izjemen zaključek," je bil po tekmi zadovoljen Nowitzki.

Pri Torontu je Chris Bosh zbral 24 točk in 15 skokov, T. J. Ford pa 16 točk in osem podaj, vendar tudi to ni bilo dovolj, da bi domači košarkarji po štirim zmagam v minulih petih tekmah dodali novo. "To bomo težko 'požrli' - ta poraz v zadnji sekundi. Imeli smo dovolj priložnosti, da bi tekmo varno pripeljali do zmage, a so nam ena za drugo spolzele iz rok. Zdaj se moramo s tem čim prej sprijazniti in se že jutri predstaviti v boljši luči," je menil Ford.

Na drugi tekmi večera je Allen Iverson v dresu Denverja zbral 32 točk, novinec Steve Blake pa se je izkazal z dosežkom kariere (25 točk). Skupaj sta popeljala Denver Nuggets v gosteh pri Portlandu do komaj druge zmage v zadnjih devetih tekmah. Gosti so ob polčasu še zaostajali (49:56), nato pa v začetku tretje četrtine napravili izjemen niz 18:0 in prevzeli nadzor nad igro. "Želeli smo jih izriniti ven iz dvorane in v drugem delu se nam je to tudi posrečilo," je dejal Iverson, ki je soigralcem razdelil tudi devet podaj.