Thorpe opustil tožbo proti L'Equipe

Nekdanji plavalni zvezdnik Ian Thorpe je umaknil tožbo proti francoskemu športnemu časniku L'Equipe, ki je pred dvema letoma in pol objavil, da je Avstralec tekmoval s pomočjo prepovednih sredstev.

Objavljeno
28. september 2009 12.19
P. Z./STA
P. Z./STA
Sydney - Petkratni olimpijski prvak, nekdanji avstralski plavalec Ian Thorpe, je opustil tožbo proti francoskemu športnemu dnevniku L'Equipe. V časniku so med svetovnim prvenstvom leta 2007 v Melbournu, ko je Thorpe že končal kariero, zapisali, da naj bi si plavalec leto prej pomagal s prepovedanimi sredstvi.

Njegov odvetnik Tony O'Reilly je danes na sodišču pojasnil, da se ne L'Equipe ne novinar - avtor omenjenega zapisa Damien Ressiot - nikoli nista pojavila na sodišču, kjer bi lahko dokazala svoje trditve. "Zato se je Ian odločil, da opusti tožbo, saj v odsotnosti novinarja in predstavnikov časnika nima smisla nadaljevati s tožbo," je dejal Reilly.

Thorpa je vsakršnih sumov o zlorabi dopinga oprala Avstralska protidopinška agencija (ASADA), ki je leta 2007 odprla preiskavo, potem ko so v urinskem vzorcu avstralskega plavalca leta 2006 našli povišano raven dveh prepovedanih hormonov. Thorpe je takrat agenciji ASADA pojasnil, zakaj ima povišano raven dveh hormonov. Agencijske ugotovitve je podprla tudi Mednarodna plavalna zveza (FINA) in dejala, da ni nobenih dokazov, da bi si Thorpe pomagal s prepovedanimi sredstvi.