Thorpe: Plavanje le še lep spomin

Nekdanji avstralski plavalec Ian Thorpe, ki je novembra lani končal zelo uspešno športno pot, ne obžaluje svoje odločitve in prav tako ne pogreša tekmovalnega vzdušja.

Objavljeno
09. februar 2007 10.09
Ian Thorpe se je upokojil
Melbourne - Nekdanji avstralski plavalec Ian Thorpe, ki je novembra lani končal zelo uspešno športno pot, ne obžaluje svoje odločitve. Thorpe se je v petek udeležil slovesnosti ob odprtju prizorišča letošnjega svetovnega prvenstva v Melbournu in pojasnil, da je plavalna kariera zanj le še prijeten spomin in da prav nič ne pogreša tekmovalnega vzdušja.

Prizorišče svetovnega prvenstva, ki se bo začelo 17. marca, bo teniška arena Rod Laver v Melbournu. Na terenih, kjer se vsako leto januarja borijo teniški igralci na prvem turnirju za grand slam v sezoni, so že postavili montažne objekte, v katerih bodo potekali boji za letošnje naslove svetovnih prvakov v 50-metrskih bazenih.

Namesto plavalnih ur potovanja

"Ko sem objavil, da se poslavljam, sem to tudi zares mislil. Povsem preprosto in nikakor se ne nameravam vrniti. O plavanju seveda še razmišljam, vendar ne v tekmovalnem smislu. Ostali so le spomini, nič več ne mislim na to, kaj bi lahko dosegel na naslednjem tekmovanju," je Thorpe ostal trden tudi na prizorišču letos največjega plavalnega tekmovanja na svetu. Priznal je, da je bil od novembra, ko je sporočil svojo odločitev o koncu kariere, v bazenu le štirikrat, zato pa je športno upokojitev izkoristil za potovanja, saj je bil na Japonskem, v ZDA in v Braziliji.

Thorpe bo na SP na domačih tleh deležen posebnega priznanja prirediteljev, s katerim se mu bodo zahvalil za njegove dosežke: 11 naslovov svetovnega prvaka, pet zlatih olimpijskih medalj in 13 svetovnih rekordov. Med SP bo 24-letni Thorpe tudi v vlogi mentorja nekdanjim plavalnim kolegom v avstralski izbrani vrsti.