Tiger Woods prvi milijarder med športniki

Ameriški zvezdnik v golfu Tiger Woods je po pisanju revije Forbes postal prvi športnik na svetu, ki je zaslužil več kot milijardo dolarjev. Prek magične meje mu je pomagala tudi sponzorska pogodba z Nike. 

Objavljeno
01. oktober 2009 23.50
P. Z.
P. Z.
New York - 33-letni Tiger Woods, ki je v karieri osvojil že 14 turnirjev vrste "major", je magično mejo milijarde dolarjev prekoračil, ko je prejšnji teden zmagal na pokalu FedEx in si prislužil deset milijonov dolarjev bonusa.

Po izračunih priznane revije Forbes, je Woods v leto 2009 vstopil z 895 milijoni dolarjev iz naslova nagradnih skladov in marketinga. Še preden je bil upravičen do 10-milijonskega dodatka ob koncu sezone, je Woods na turnirjih (osvojil jih je šest) zaslužil 10,5 milijona dolarjev.

Woods je postal najbolje plačani športnik na svetu leta 2002, ko je prehitel voznika v formuli 1 Michaela Schumacherja. Pogodba s športnim opremljevalcem Nike mu prinaša po 30 milijonov dolarjev na leto.

Forbes predvideva, da bo naslednji športni milijonar nekdanji košarkarski zvezdnik Michael Jordan, ki je v karieri zaslužil 800 milijonov dolarjev, še vedno pa na leto prejema po 45 milijonov, predvsem s pogodbo s firmo Nike.