Todt vidi Schumacherja kot vodjo Ferrarija

Nemškega dirkača Michaela Schumacherja bi lahko kmalu spet videli v elitnem tekmovanju, saj bi ga direktor njegove nekdanje ekipe Ferrari Jean Todt rad videl kot vodjo moštva.

Objavljeno
28. februar 2007 20.02
Nasmejani Michael Schumacher
Manama - Čeprav bo letošnja sezona formule 1, začela se bo čez slabe tri tedne v Avstraliji, prva po več kot 15 letih brez udeležbe nemškega dirkača Michaela Schumacherja, pa bi lahko sedemkratnega svetovnega prvaka ljubitelji avtomobilizma kmalu spet videli v elitnem tekmovanju. Direktor njegove nekdanje ekipe Ferrari Jean Todt bi 38-letnega Nemca rad videl kot vodjo moštva.

"Zelo vesel bi bil, če bi Michael razumel vlogo vodje moštva kot naslednjo stopnico v karieri. Michael je član Ferrarijeve družine, veliko ve o avtomobilih, ne samo dirkalnih, in radi bi izkoristili njegovo znanje," je nekdanjemu varovancu polaskal Todt v pogovoru za nemški časnik auto, motor und sport. Schumacher bo sicer ostal pri Ferrariju v službi kot svetovalec, vendar naj bi deloval iz ozadja. Schumacher je v novi vlogi sodeloval tudi na enem izmed testiranj dirkalnika za novo sezono, pomagal pa je tudi pri preizkusih cestnih vozil italijanske prestižne znamke.