Tokič na bolniški dopust

Ženske so ekipni del tekmovanja v namiznem tenisu končale z porazom proti Grčiji (2:3) in prvenstvo zaključile na 22. mestu. Moški so premagali Bolgarijo (3:1), v boju z 21. mesto pa jih je s 3:0 premagala Italija.

Objavljeno
27. marec 2007 09.00
Bojan Tokič
Beograd – Slovenski reprezentanci sta po nedeljskih porazih izpadli iz boja za uvrstitev na 17. ali 18. mesto, ki bi jih pripeljali v elitno skupino. Zastavljenega cilja torej ne bosta izpolnili, zato bodo poslej moči usmerjene na igro dvojic in na posamično konkurenco. Ženske so ekipni del tekmovanja končale z porazom proti Grčiji (2:3) in prvenstvo zaključile na 22. mestu. Moški so premagali Bolgarijo (3:1), v boju z 21. mesto pa jih je s 3:0 premagala Italija.

Selektorju moških Bojanu Raku se niti po prespani noči ni razkadila jeza zaradi nepotrebnega izpada. Madžarska je resda namiznoteniška velesila, toda Slovenci so jo imeli v pesti, a so dovolili, da jim je ušla. Do male senzacije, za katero je bila ekipa dovolj zrela, tako ni prišlo. Rakove notranje nevihte neposredno sicer ni sprožil poraz, temveč predvsem zapravljena priložnost. »Ni sramotno izgubiti proti uveljavljenim Madžarom, saj so si s kupom slovitih imen, ki veliko pomenijo tudi v svetovni konkurenci, pridobili zasluženo spoštovanje, jeza me daje zaradi pomanjkanja samozavesti. Malo sem se poigral s postavitvijo in zadel v polno. Bojan Tokič je izpolnil svojo nalogo in priigral dve načrtovani točki, Mitja Horvat in Saš Lasan pa nista primaknila tretje. Po Horvatovem porazu je bilo vse v Lasanovih rokah. Njegovo igranje v italijanski ligi, ki je ena najmočnejših v Evropi, mi je vlivalo upanje, da si je okrepil zaupanje vase, a za mizo tega ni pokazal. Janos Jakob je bil zanj kljub prednosti v nizih previsoka ovira. Po nepotrebnem, kajti zmore več. Proti Bolgariji je pokazal svoj pravi obraz. S sproščeno igro je odpravil Konstantina Parapanova, ki je veliko boljši igralec od Jakoba,« je z argumenti podprl svoje vzroke za razočaranje Rak.

Več si preberite v tiskanem Delu.