Tominec ni več trener Kopra

Matjaž Tominec je odstopil z mesta trenerja rokometnega prvoligaša Cimosa iz Kopra. Vzrok je v slabih igrah pokalnih prvakov v letošnji sezoni in pomanjkanju vizije za naprej.

Objavljeno
10. november 2009 19.13
P. Z.
P. Z.
Koper - Zaradi slabih iger Cimosa in prepričljivega poraza proti Slovanu se je Matjaž Tominec odločil za odstop, ki ga je vodstvo koprskega kluba danes popoldne sprejelo in za njegovega naslednika imenovalo Fredija Radojkoviča. Slednji je že bil trener Kopra, nazadnje pa je deloval pri italijanskem drugoligašu iz Trsta.

Izkušeni Tominec je bil tvorec velikega vzpona koprskega rokometa, ki je iz anonimnosti v nekaj letih zrasel v enega najmočnejših klubov v Sloveniji. V prejšnjih dveh sezonah je bil korak do naslova državnega prvaka, se je pa obakrat okitil s pokalno lovoriko, kar sta največja uspeha kluba s slovenske obale.

V tej sezoni pa mu ne gre tako dobro, na sedmih tekmah je dvakrat izgubil, četudi še ni imel derbija s Celjem ali Gorenjem, in je na 4. mestu v državnem prvenstvu. Skrb zbujajoča je bila predvsem igra, ki ni obetala boja za prvaka. Tudi nekdanji slovenski selektor Tominec je po zadnjem porazu proti Slovanu (27:33) vrgel puško v koruzo in izjavil, da "tako ne gre več naprej."

Koper je zaradi recesije pred to sezono močno zmanjšal proračun, še vedno pa je kakih 1,5 milijona evrov obetalo še eno uspešno sezono, še posebej, ker so moštvo okrepili visoki tujci (Putics, Laluska, Gorenac), v klub pa je prišel tudi slovenski reprezentant David Špiler.

Radojkovič bo ekipo prvič vodil v nedeljo, ko bo Cimos gostil prvake iz Velenja. Teden zatem bo na vrsti prva tekma pokala EHF s Ferencvarosem.