Torcida poziva k bojkotu derbija

Po novem šokantnem porazu v Karlovcu (0:1) v hrvaškem nogometnem prvoligašu Hajduku iz Splita vladajo kaotične razmere. Pred gnevom navijaške skupine Torcida nogometaše in klubsko vodstvo varujejo policisti.

Objavljeno
27. oktober 2009 13.07
Pri Hrvaški nogometni zvezi (HNS) s primerom niso seznanjeni
P. Z./STA
P. Z./STA
Split - V drugem največjem hrvaškem mestu vladajo izredne razmere. V Splitu se širi nezadovoljstvo zaradi poraznih predstav Hajduka v domači ligi, zato nogometaše skrbno varujejo možje postave, tudi med treningi.

Ni skrivnost, da so navijači Torcide nezadovoljni s padcem Hajduka na deseto mesto. Za zdaj incidentov ni bilo, "mojstri z morja" pa so lahko kljub poostrenemu policijskemu varstvu že slišali marsikatero pikro iz navijaških vrst. Policija je svoje delo vzela sila resno, okrog štadiona na Poljudu in pomožnega igrišča tako ves čas patruljirajo policisti.

Zelo vplivna Torcida je sicer že večkrat izrazila nezadovoljstvo z delom uprave kluba, zlasti z direktorjem Ivico Šurjakom. Ta pa je razočaran nad odnosom igralcev in je kar osemnajstim, ki so bili teden prej odgovorni za domači poraz proti Šibeniku, izrekel denarne kazni. Torcida je hkrati napovedala bojkot sobotnega derbija proti Dinamu. Legendarni "sever" na Poljudu bo tako najverjetneje prazen. Vsi člani Torcide so namreč prejeli SMS sporočilo, naj ne kupijo vstopnic.

Hajduk, ponos hrvaškega nogometa in celotne Dalmacije, je po 12 kolih šele na 10 mestu v 1. HNL s 15 točkami. Za večnim tekmecem Dinamom iz Zagreba "bili" zaostajajo že za 14 točk in so praktično sezono že vrgli v koš. Moštvo vodi zamejski Slovenec Edy Reja, ki so mu očitno dnevi šteti in ga lahko reši le zmaga proti "modrim" iz Zagreba. Brez navijačev in ob obupni formi bo to zelo težko ...