Torinski tožilec oprostil Buffona

Torinski tožilec Stefano Palazzi je umaknil vse obtožbe, ki so italijanskega nogometnega vratarja kultnega moštva Juventus Gianluigija Buffona bremenile udejstvovanja v nezakonitih športnih stavah.

Objavljeno
29. december 2006 19.45
Florent Malouda (levo) v klobčiču z Gianlucom Zambrotto (v sredini). Dogajanje je napeto spremljal italijanski vratar Gianluigi Buffon
Torinski tožilec Stefano Palazzi je umaknil vse obtožbe, ki so italijanskega nogometnega vratarja kultnega moštva Juventus in italijanske reprezentance Gianluigija Buffona bremenile udejstvovanja v nezakonitih športnih stavah. Osemindvajsetletni čuvaj mreže Stare dame, ki je z azzurri slavil na letošnjem svetovnem prvenstvu v Nemčiji, je bil osumljen, da je v letih 2004 in 2005 na nezakonit način stavil na petih tekmah svojega moštva, Palazzi pa je na podlagi pričanj in dokazov Buffona oprostil in arhiviral njegov primer.

Palazzi je poleg Buffona oprostil še tri nekdanje nogometaše torinskega moštva Antonia Chimentija, Enza Maresca in Marka Iuliana, ki so bili prav tako obtoženi nečednih poslov s športnimi stavami.