Toro Rosso predstavil Liuzzija, ne pa tudi dirkalnika

Avstrijska ekipa Toro Rosso je na dirkališču v Barceloni predstavila samo enega dirkača, Italijana Vitantonia Liuzzija, vendar brez dirkalnika, saj to še ni bilo nared za testne vožnje.

Objavljeno
13. februar 2007 18.14
Barcelona - Potem ko so najboljša moštva formule 1 že v prejšnjih tednih predstavila svoje dirkalnike za sezono 2007, ki se bo v Avstraliji začela 18. marca, je avstrijska ekipa Toro Rosso presenetila z nenavadno predstavitvijo. Na dirkališču v Barceloni so namreč medijem predstavili samo enega dirkača, Italijana Vitantonia Liuzzija, ne pa tudi dirkalnika, ki do torka še ni bil nared za testne vožnje.

V ekipi, ki jo vodi nekdanji dirkač Gerhard Berger, so se še pred predstavitvijo morali braniti očitkov, da je njihov dirkalnik STR2 kopija bolida drugega moštva s krili, Red Bulla. Ta je svoje orožje RB3 že predstavil, ker pa gre za delo nekdanjega Williamsovega in McLarnovega oblikovalca Adriana Neweya, so številni opazovalci prepričani, da so tudi v Toru Rossu dobili precej njegovih nasvetov.

"Ne gre za isti avto. Že motorja sta različna, pa tudi ostale stvari. Preučili smo pravila in vsi so nam zagotovili, da jih s takšnim dirkalnikom ne kršimo," se je branil Berger. Njegovo moštvo bo letos uporabljalo Ferrarijeve motorje.

Največ možnosti za drugi sedež v ekipi ima lanski voznik Američan Scott Speed, s katerim pa po Bergerjevih pojasnilih še niso uskladili nekaterih pogodbenih zahtevkov.