Tottenham z rekordnim dobičkom

Angleški nogometni klub Tottenham je objavil, da je od 20. junija v poslovnem letu ustvaril za 37,2 milijona evrov dobička, kar je rekordni dobiček, tri milijone evrov večji, kot je bil pred letom dni.

Objavljeno
10. november 2009 16.11
P. Z./STA
P. Z./STA
London - Dobiček je narasel po zaslugi dobre prodaje dveh napadalcev, Dimitra Berbatova in Robbiea Keana; prvega so prodali v Manchester United za 34,3 milijona evrov, drugega pa v Liverpool za 22,7 milijona evrov. Slednji se je potem sicer vrnil na White Hart Lane, vendar za bistveno nižjo vsoto. Podobno kot Jermain Defoe.

"Vedno smo imeli pred očmi tri prednostne cilje: vlaganja v prvo ekipo, nov center za trening in stadion za več gledalcev. Prepričan sem, da imamo sedaj najbolj obetavno ekipo v ligi, imamo nov center za trening v Bulls Crossu in pripravili načrte na nov stadion, ki bo poleg starega," je pojasnil predsednik Tottenhama Daniel Levy in dodal, da bo novi štadion sprejel 56.250 gledalcev.

"Spurs" so sicer v angleški ligi dobro krenili v sezono in so po 12 kolih s sedmimi zmagami na četrtem mestu premier league.