Trebanjci prvi finalisti superpokala

V prvi polfinalni tekmi rokometnega superpokala v Mariboru so rokometaši trebanjskega Trima premagali koprski Cimos s 33:23 (11:17). V finalu se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja med Gorenjem in Slovanom.

Objavljeno
05. september 2009 22.00
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Maribor - Rokometaši trebanjskega Trima so v prvi polfinalni tekmi slovenskega superpokala v Mariboru premagali koprski Cimos s 33:23 (11:17) in se uvrstili v nedeljski finale (19.00). Tam se bodo pomerili z zmagovalcem današnjega drugega polfinalnega dvoboja med Gorenjem Velenjem in Slovanom.


Branilci naslova iz Kopra so prišli v Maribor v zelo oslabljeni zasedbi, kajti glavnina prvega moštva nastopa na močnem mednarodnem turnirju na Madžarskem. Trener Vili Ban je imel med bolj znanimi igralci na razpolago le Zorana Jovičića, Roka Rapotca, Gorana Gorenca in Jureta Jeraja.

 

Toda to se na igrišču sprva ni poznalo, kajti Cimos je že po dobrih desetih minutah vodil z 8:2, sredi polčasa pa je narasla že na sedem zadetkov (12:5). V koprskih vratih je blestel Jure Jeraj, ki je že v prvem polčasu zbral kar 13 obramb, pri čemer je zapored obranil tudi štiri sedemmetrovke Trimovih rokometašev. V polju sta zadevala v polno Tine Poklar (šest zadetkov v prvih 30 minutah) in Luka Pasar (5 zadetkov), kljub temu pa so Trebanjci pri zaostanku z 8:15 v treh minutah naredili delni izid 3:0. A zadnji del prvega polčasa je znova minil v znamenju Cimosa, ki je na odmor odšel s šestimi goli prednosti.

 

Začetek drugega polčasa je minil v znamenju Trima, ki je dosegel štiri zadetke zapored in se približal na 15:17. V 37. minuti so igralci iz Trebnjega izenačili na 18:18, dve minuti pozneje pa so prvič na tekmi tudi povedli (20:19). Mladim Koprčanom so očitno pohajale moči, kar so izkušeni tekmeci znali spretno kaznovati. Pri vodstvu s 23:22 je moštvo trenerja Marka Šibile namreč naredilo delni izid 7:0, tri minute pred koncem povedlo kar s 30:22 in zmagovalec prvega polfinalnega obračuna slovenskega superpokala je bil odločen.

 

* Dvorana Tabor, gledalcev 100, sodnika: Pangerc in Veber (oba Ljubljana).
* Cimos Koper: Jeraj, Mahnič, Smolnik 4 (3), T. Poklar 6, Dobrila 1, Koštric, Gospič, Grzentič 1, Ban, Fidel 1, Kramar, Jovičić, R. Rapotec 1, Gorenac 4, Pasar 5.
* Trimo Trebnje: Ferlin, Imperl, Korelec, Erčulj, M. Radelj 3 (2), B. Radelj 5, Ratajec, Seb. Skube 7, Sušin, Paladin 2, Miklavčič 5, Musa 5, Papež, St. Skube 5, Zarabec 1.
* Sedemmetrovke: Cimos Koper 5 (3), Trimo Trebnje 10 (4).
* Izključitve: Cimos Koper 14 minut, Trimo Trebnje 8 minut.