Tsonga močnejši tudi od tajfuna

Francoz Jo-Wilfried Tsonga je na OP Japonske v Tokiu premagal rojaka Richarda Gasqueta s 4:6, 6:2 in 6:2 in se uvrstil v četrtfinale. Sedmega nosilca bo slabšem začetku niso mogle s tira vreči niti katastrofalni vremenski pogoji.

Objavljeno
08. oktober 2009 14.53
P. Z.
P. Z.
Tokio - Zaradi močnega tajfunskega vetra se je žogica obnašala povsem po svoje, lahko je naenkrat padla na tla ali pa močno zavila. Reklamni panoji pa so letali po zraku in motili igralca.

»Razmere so bile grozne,« je povedal drugi nosilec turnirja Jo-Wilfried Tsonga: »Bilo je tudi nevarno. Videl sem reklamno tablo, ki se je začela premikati in si mislil, huh, nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi

Richard Gasquet je dobil uvodni niz, v katerem je Tsonga zgrešil dva rutinska forehanda in imel težave s svojeglavo žogico. To je bil prvi dvoboj ob odkriti strehi, saj je prve tri dni stalno deževalo. Tsonga je naredil preobrat, ko je začel močno udarjati z osnovne črte. V odločilnem nizu mu je hitro uspel break in prednosti do konca ni izpustil iz rok.

Nekdanji številka 1 Lleyton Hewitt se je prav tako uvrstil v četrtfinale. Osmi nosilec je premagal Fabrica Santoroja s 3:6 6:3 in 6:1 in Francozu, ki se bo z novim letom upokojil, pokvaril zadnji obisk v Tokiu. Avstralca v četrtfinalu čaka še en Francoz, Edouard Roger-Vasselin. Krvnik favorita Juana Martina del Potra je bil boljši tudi od Jürgena Melzerja iz Avstrije s 4:6, 6:2 in 6:3.

Peti nosilec Tomaš Berdych, zmagovalec zadnjega turnirja v Tokiu, pa je upravičil vlogo favorita proti Nemcu Andreasu Becku (6:4, 6:1).