Tsonga v jezi zlomil lopar

Na teniškem mastersu v Šanghaju je slovo vzel tudi peti nosilec Jo-Wilfried Tsonga, ki je moral priznati premoč Švedu Robinu Söderlingu. Uvrstitve v četrtfinale sta se veselila tudi Nikolaj Davidenko in Novak Đoković.

Objavljeno
15. oktober 2009 15.07
P. Z.
P. Z.
Šanghaj - Šestopostavljeni Nikolaj Davidenko je dobil tudi šesti medsebojni dvoboj proti Fernandu Gonzalezu (6:3, 7:5). Rus, ki se je lani v Šanghaju prebil do finala, je doslej 10. nosilcu Gonzalezu predal samo en niz in je bil tudi tokrat premočan za Čilenca.

Šved Robin Söderling, finalist letošnjega OP Francije, je kasneje izkoristil mnoge napake petega nosilca Jo-Wilfrieda Tsongaja in ga premagal s 6:3 in 6:3. Tsonga je prejšnji teden v Tokiu osvojil tretji turnir v sezoni, tokrat pa njegova igra ni bila konkurenčna. Po nekaj zaporednih nevsiljenih napakah je vrgel lopar ob tla in ga zlomil.

Davidenko, Tsonga, Söderling in Gonzalez imajo še vedno možnosti, da zasedejo enega od treh prostih mest na zaključnemu mastersu v Londonu prihodnji mesec.

Ob koncu sezone je v odlični formi Srb Novak Đoković. Drugi nosilec je s 6:4 in 6:2 odpravil Nemca Rainerja Schüttlerja. »Nole«, ki je lani v Šanghaju dobil zaključni masters, se bo v ponedeljek zavihtel na tretje mesto na lestvici ATP in bo prehitel Andyja Murraya.

Medtem se debata o predolgi 11-mesečni teniški sezoni na turneji ATP nadaljuje in vse več je pozivov, da se spored umili. Nov argument v prid tem predlogom sta predaji Stanislasa Wawrinke in Gaela Monfilsa, ki sta število poškodovanih ali izmučenih igralcev v Šanghaju povečala na sedem.

Wawrinka se je v osmino finala uvrstil potem, ko se je zaradi poškodbe umaknil Andy Roddick, nato pa je tudi sam zaradi bolečin v trebuhu predal dvoboj s Čehom Radekom Štepanekom. Monfils pa v drugem nizu zaradi poškodbe hrbta ni mogel nadaljevati dvoboja proti Hrvatu Ivanu Ljubičiću. Veteran se bo v četrtfinalu pomeril z zmagovalcem španskega dvoboja med Rafaelom Nadalom in Tommyjem Robredom.

Že prej so zaradi različnih razlogov udeležbo v Šanghaju odpovedali Roger Federer, Andy Murray, Juan Del Potro in Tommy Haas.