Tudi Honda predstavila svoj ponos

Predstavitve dirkalnikov za novo sezono formule 1 se vrstijo kot po tekočem traku, tokrat so svoj ponos na ogled v Barceloni postavili pri Hondi.

Objavljeno
25. januar 2007 18.55
Barcelona - Predstavitve dirkalnikov za novo sezono formule 1 se vrstijo kot po tekočem traku, tokrat so svoj ponos na ogled v Barceloni postavili pri Hondi. Nov dirkalnik nosi oznako RA107, v njem pa se bosta za visoke uvrstitve borila Anglež Jenson Button in Brazilec Rubens Barichello. "Če želimo biti povsem v ospredju, potem moramo biti konkurenčni od prve do zadnje dirke. Le tako se bomo lahko vmešali v boj za naslov prvaka," je ob tem Button razkril visoke cilje moštva.

Nova Honda je bila na predstavitvi še odeta v črno barvo, saj bo dokončno podobo dobila prihodnji mesec. Kljub temu na predstavitvi dirkalnika ni vse potekalo brez zapletov, bolid je že v prvem krogu dirkališča Catalunya zaradi okvare obstal. Poleg Britanca Buttona bo del ekipe v prihajajoči sezoni še Barrichello, ki se je z novim RA107 po stezi v Barceloni popeljal že v sredo.

Letošnji cirkus formule 1 se s prvo dirko sezone 18. marca pričenja v Melbournu, skupno bo na sporedu 17 dirk za veliko nagrado. Lani je Button v konkurenci voznikov osvojil šesto mesto, Barrichello je bil sedmi. Honda je za Renaultom, Ferrarijem in McLaren-Mercedesom zasedla četrto mesto med konstruktorji.