Tudi jeseniški hokejisti na tekmi zvezd

Po vzoru hokejske lige NHL so se tudi v ligi EBEL, kjer letos nastopajo hokejisti Acronija Jesenic, odločili za organizacijo tekme vseh zvezd, ki bo v soboto, 3. februarja.

Objavljeno
30. januar 2007 13.05
Acroni Jesenice - Vienna Capitals
Ljubljana/Dunaj - Po vzoru severnoameriške hokejske lige NHL so se tudi v ligi EBEL, kjer letos nastopajo hokejisti Acronija Jesenic, že drugo sezono zapored odločili za organizacijo tekme vseh zvezd (All-Star), ki bo v soboto, 3. februarja, od 15.30 naprej v dunajski dvorani Albert Schultz. Na tekmi bodo nastopili tudi štirje jeseniški hokejisti Aleš Kranjc, Aaron Fox ter David in Marcel Rodman.

"Takšen spektakel je namenjen predvsem sprostitvi igralcev, ki med sezono vlagajo ogromno naporov v vsako tekmo in tudi do konca ne bo nič drugače, kajti več kot očitno je, da bo boj za končnico še kako napet. Prepričan sem, da bodo igralci in navijači uživali v šovu, ki nas čaka v soboto," je ob uvodu današnje novinarske konference na Dunaju dejal direktor lige Christian Fechtinger, predstavnik glavnega pokrovitelja Kelly's Wolfgang Hötschl pa ga je na kratko dopolnil, da je to tekma najboljših med najboljšimi.

Direktor lige je pred predstavitvijo sobotnega programa predstavil še nekaj statističnih podatkov glede obiska tekem, ki so predvsem z jeseniškega zornega kota več kot pozitivni. Hokejisti Acroni Jesenic so namreč po 42. krogu najbolj gledana ekipa na gostovanjih s povprečnim obiskom 3140 gledalcev, najboljši obisk imajo v Beljaku, kjer si tekme povprečno ogleda 4700 gledalcev, najbolj zasedeno dvorano (92-odstotno) pa imajo na Dunaju.

"Glede na to, da nas do konca rednega dela čaka še ogromno napornih tekem, se te prireditve veselimo, saj bo pomenila sprostitev, prepričan pa sem, da bomo tisti, ki bomo na ledu predstavljali svoji ekipi, prikazali tisto, kar bo gledalce in navijače pripeljalo v dvorano," se sobotnega nastopa veseli branilec moštva Vienna Capitals, Darcy Werenka.

All-Star prireditev se bo pričela v soboto ob 15.30, ko se bodo vsi akterji najprej pomerili v drsanju, točnosti strelov na gol, strelih na gol (merili bodo hitrost) in v kazenskih strelih, sledila pa bo glavna tekma med moštvoma Avstrija - tujci (lani so zmagali domači z 8:6). Za tujce bo nastopila tudi četverica železarjev: branilec Aleš Kranjc ter napadalci Aaron Fox in brata David in Marcel Rodman. "Na naše igralce smo zelo ponosni, kajti četverica med toliko dobrimi igralci je zagotovo velik plus za nas. Prepričan sem, da nas bodo predstavljali v lepi luči," je dejal direktor Acronija Jesenic, Robert Pajk.