Tudi na jubilejnem MTM zvezdnice svetovnega slovesa

Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana bo v soboto, 7. aprila, v športni dvorani Krim na Galjevici priredil jubilejni 20. mednarodni turnir MTM Narodni dom.

Objavljeno
05. april 2007 09.00
Nastopila bo tudi Mojca Rode
Ljubljana - Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana bo v soboto, 7. aprila, v športni dvorani Krim na Galjevici priredil jubilejni 20. mednarodni turnir MTM Narodni dom. Za nastop je po besedah prireditelja prijavljenih več kot 60 tekmovalk iz 17 držav, boj za zmago pa letos pričakujejo med dvema zvezdnicama svetovnega formata, obe sta nosilki kolajn s svetovnih in evropskih prvenstev, Ukrajinko Natašo Godunko in Belorusinjo Ino Žukovo. Za nastop je prijavljena tudi celotna slovenska reprezentanca na čelu z Mojco Rode in Tjašo Šeme ter vsi slovenski klubi.

"Leto 2007 je za nas jubilejno, saj praznujemo 20. obletnico prvega slovenskega mednarodnega turnirja v ritmični gimnastiki teh razsežnosti sploh. Slednji se je skozi leta razvil v najkakovostnejši članski, mladinski, kadetski in dekliški mednarodni turnir v tem delu Evrope in ga po vsem svetu poznajo pod motom znane gledališke igralke, Borštnikove nagrajenke Ivanke Mežan: 'Daj, ptica, peroti moji mladosti ...' Upam, da bo sledilo vsaj še 20 turnirjev," si je uvodoma na novinarski konferenci zaželel predsednik OO, Viljem Pšeničny in dodal: "Zelo smo veseli, ker je z nami tudi predsednik Gimnastične zveze Slovenije Klemen Bedenik, saj nam podpora GZS, na katero v minulih letih nismo mogli računati, veliko pomeni."

Tekmovala bo celotna slovenska reprezentanca

Za nastop v članski in mladinski kategoriji je prijavljena celotna slovenska reprezentanca na čelu z obema najboljšima, Tjašo Šeme in Mojco Rode, pred katerima je izjemno pomembna sezona, saj ju čakajo nastopi na evropskem in svetovnem prvenstvu ter univerzijadi. "Konkurenca bo izjemno močna tudi v mlajših kategorijah, kjer imamo tudi sami odlično generacijo mladih tekmovalk, ki nas leto za letom razveseljujejo z odličnimi rezultati. Med mladinkami bosta imeli državna prvakinja Ajda Mujdžič in Lea Golar lepo priložnost, da se izkažeta na mednarodni sceni. Tudi med kadetinjami boste lahko spremljali zanimive nastope, od slovenskih ritmičark pa se bodo predstavile najboljše telovadke Narodnega doma, Evita Pšeničny, Tinkara Remic, Manca Marcelan in Emina Haračič," je povedala trenerka in strokovna vodja v Narodnem domu, sicer pa predsednica strokovnega odbora za ritmično gimnastiko pri GZS, Lena Jakubovska.

"Ponosni smo, da imamo v svetu tako ugleden sloves, da se našega turnirja leto za letom udeležujejo nekatere največje zvezdnice tega športa. Kot veste, je zmago na lanskem MTM slavila zadnja leta prva zvezdnica tega športa, svetovna in evropska prvakinja Rusinja Vera Sesina, ki je lani nadaljevala tradicijo ruskih zmag na MTM, kar pa bo letos težko ponovljivo. Letos za zmago pričakujemo dvoboj med najbolj atraktivno telovadko zadnjih let, Ukrajinko Natašo Godunko, ter najboljšo belorusko telovadko Ino Žukovo," je povedala Jakubovska.

Dekleta si želijo uspešnih nastopov


Svoje načrte je razkrila tudi ena od dveh glavnih slovenskih želez v ognju, Tjaša Šeme. "Za nastop sem se dobro pripravila, saj treniram po dvakrat na dan. Žal sem pred prvo tekmo za državno prvenstvo zbolela, vendar sem nato 'odležala' svoje in s polno paro zagrabila za delo. Upam, da bo vesta trud poplačan v soboto in bom dobro pripravljenost dokazala tudi na tekmi," si je zaželela Šemetova in nadaljevala: "Rada bi se čim bolj približala najboljšim in naredila vaje brez večjih napak, s samim rezultatom se nikoli nisem preveč obremenjevala. Le zaupati moram vase in v svoje sposobnosti, pa bo vse dobro."

Tekmovanje se bo sicer pričelo že zjutraj z nastopi deklic ob 9. uri, ob 9.50 s tekmo nadaljujejo kadetinje, ob 11.15 se bodo predstavile mladinke, vrhunec dogajanja, članski turnir pa se bo začel po slovesnem odprtju ob 15.30. Prireditelji so letos kot novost izpostavili krajši zabavni šov program takoj po koncu članske tekme, na katerem se bodo gledalcem ob Šemetovi predstavile najboljše tekmovalke turnirja. Po koncu pa bodo odličja dekletom podeljevali nekdanji alpski smučar Jure Košir, katerega žena Alenka Ružič je uspešno nastopila na prvem turnirju MTM, najboljši smučarski skakalec to zimo Jernej Damjan ter oba gimnastična asa, Mitja Petkovšek in Aljaž Pegan.