Tudi Pajo in Diko proti Ukrajincem

Rokometaši Celja Pivovarne Laško se bodo v 3. kolu pokala EHF v soboto v dvorani Zlatorog ob 20. uri pomerili z ukrajinskim Zaporožjem, Trimo  pa dan kasneje ob 19. uri z romunsko ekipo UCM Sport Resita.

Objavljeno
12. november 2009 19.37
Aleš Pajovič
P. Z./STA
P. Z./STA
Celje - Celjani, nekdanji absolutni vladarji slovenskih rokometnih igrišč, so po polomu v minuli sezoni na najboljši poti, da se vrnejo na nekdanja zmagovita pota. Po devetih krogih so na prvem mestu s 100-odstotnim izkupičkom, pred letošnjim premiernim mednarodnim nastopom pa lahko trener Tone Tiselj računa na vse najboljše može, izjema je le poškodovani Predrag Dačević.

Miladin 'Diko' Kozlina
bo še naprej imel le obrambne naloge, saj za napadalne akcije po poškodbi še ni pripravljen. Normalno pa že lahko igra Aleš Pajovič, ki je okreval po zlomu roke. Pred celjsko zasedbo bo težka naloga, saj je Zaporožje ekipa, ki je v drugem krogu izločila češko Duklo, potem ko je zanesljivo slavila na obeh tekmah, v minulih dveh sezonah pa je bila članica elitne lige prvakov.

"Na naše veliko veselje sta se na igrišče vrnila Aleš Pajovič in Miladin Kozlina, kar je po začetku sezone velika spodbuda. Glede na njuno dolgo odsotnost moramo biti potrpežljivi, od njiju ne smemo takoj pričakovati vsega. Če bi bila zraven že na začetku sezone, potem bi v teh dneh pričakovali gostovanje Barcelone ali Kiela," je uvodoma dejal Tiselj in dodal:

"Veliko igralcev Zaporožja nastopa v reprezentanci, zato smo si ogledali nedavne tekme v Linzu. Njihova ekipa je izjemno visoka in mlada ter strelsko zelo dobro razpoložena, saj zadetke dosega iz vseh pozicij. Največ igrajo obrambo 6-0, a po naših informacijah, bi lahko za našo ekipo pripravili tudi drugo različico, to je 5-1. Veliko zadetkov dosegajo tudi iz nasprotnih napadov, ker imajo nizka in hitra krila. Imajo tudi nekaj še posebej kvalitetnih strelcev, to so Ljubčenko, Burka in Ostrouško, ki so s svojo višino sposobni zadeti tudi z več kot deset metrov. Mislim, da je njihova slabša točka hitrost, prav tako pa nimajo toliko mednarodnih izkušenj, kot naši igralci. Na naši strani je kakovost, izkušnje in verjamem, da tudi boljša telesna pripravljenost."

Pred dolenjskimi rokometaši je prav tako zelo zahtevna naloga, saj jim bodo na nasprotni strani stali izjemno ambiciozni tekmeci romunske ekipe UCM Sport Resita. Ti so v minulih letih trikrat zapored slavili v nižjerazrednem evropskem pokalu challenge, v tej sezoni pa se spogledujejo celo s prvim mestom v državnem prvenstvu. Romunska zasedba je v drugem krogu dokaj prepričljivo ugnala češko Karvino, ekipo, ki je pred leti nastopala v evropski ligi prvakov. Izbranci Marka Šibile so v generalki za mednarodni obračun na domačem igrišču ugnali škofjeloški Merkur s 34:30 (17:15), v nedeljo pa jih na domačem terenu čakajo veliko zahtevnejši tekmeci.

Na mednarodno prizorišče bi se morali podati tudi rokometaši koprskega Cimosa, po dogovoru z madžarskim Ferencvarosem iz Budimpešte pa bosta obe tekmi tretjega kroga evropskega pokala pokalnih zmagovalcev konec prihodnjega tedna. Prva bo 21., povratna 22. novembra, obe pa bosta v koprski dvorani Bonifika.