Tudi Renault razmišlja o slovesu

Renaut je imel v Parizu krizni sestanek, na katerem je bilo govora o morebitnem umiku francoskega moštva iz formule 1, kar sta pred tem storila že BMW in Toyota, lani pa se je umaknila Honda, medtem ko Bridgestone ne bo več dobavljal gum.

Objavljeno
05. november 2009 14.08
P. Z.
P. Z.
Pariz - Francoski proizvajalec avtomobilov po poročanju BBC razmišljal o dveh opcijah, da bi samo še dobavljal motorje drugim moštvom ali pa da bi se povsem umaknil iz športa. Rezultat pogovorov, ki sta se jih udeležila vodji moštva Bob Bell in Jean-Francois Caubet, ni znan, piše Guardian. Danes si iz Renaulta sporočili, da bodo odločitev sporočili najkasneje do konca leta.

Renault je bil v zadnjem času tarča napadov, potem ko je zaradi afere z nameščanjem izidov lanske dirke v Singapurju moral odstopiti šef Flavio Briatore, glavni inženir Pat Symmonds pa je bil suspendiran za pet let. Renault je bil šele osmi med desetimi konstruktorji v zadnji sezoni.

Formulo 1 je močno pretresel odhod Toyote, ki se je tako odzvala na finančno krizo. Le nekaj dni prej je podobno novico sporočil edini dobavitelj gum Bridgestone. Honda že letos ni sodelovala, BMW pa je odločitev o umiku sporočil sredi sezone.

Čeprav formulo 1 spremljajo milijoni gledalcev po svetu, je za moštva to zares drag šport. Moštva za uspešno sezono potrebujejo nekaj milijonov dolarjev, kar je v teh časih velik zalogaj tudi za največje multinacionalke.

Renault je zapustil tudi dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso, ki bo odslej dirkal za Ferrari.