Tudi Šarić je moral zapustiti Celje

Argentinski branilec Martin Šarić, ki je na začetku nogometne sezone zaradi domnevnega neprimernega vedenja prišel navzkriž s trenerjem Milanom Đuričićem in nekaterimi igralci, zapušča celjskega prvoligaša.

Objavljeno
25. september 2009 13.40
P. Z./STA
P. Z./STA
Celje - Martin Šarić ni več član nogometnega kluba CM Celje, je na klubski spletni strani zapisalo celjsko moštvo. Po napadalcu Lisandru Sacripantiju je drugi argentinski nogometaš, ki je zapustil mesto ob Savinji. "Dogovorili smo se za sporazumno prekinitev pogodbe. Ocenili smo, da je to glede na situacijo najbolj smotrna odločitev za obe strani. Vsi v klubu se zavedamo, da gre za vrhunskega igralca, v nadaljevanju športne poti pa mu želimo veliko uspeha," je dejal tehnični vodja prvega moštva Borut Arlič.

V Argentini rojeni 29-letni nogometaš hrvaških korenin je pred začetkom lanske sezone podpisal štiriletno pogodbo s celjskim moštvom, po letu igranja v rumeno-modrem dresu pa se poslavlja od četrtouvrščene ekipe minule sezone.
Pred časom je medijsko pozornost zbudilo nesoglasje med klubom ter nekaterimi igralci. Najbolj odmevna je bila afera s Šarićem in Sacripantijem, ki sta zamudila na začetek priprav. Klub ju  je finančno kaznoval in naj bi ju celo pošiljal na judoistične treninge. Šarićev talent je prišel skupaj z nemirnim značajem. Dvakrat se je zapletel v buren spor s soigralcem, na treningih naj bi dajal neprimerne opazke, zato je užaljeni trener Milan Đuričić pred sezono za nekaj dni celo zapustil Petrol Areno.