Tudi tokrat je blestel Kopitar

Slovenski hokejist Anže Kopitar še naprej blesti v severnoameriški ligi NHL, saj je na treh odigranih tekmah zbral že osem točk. Tokrat je na tekmi proti St. Louis Blues dosegel podajo in svojemu moštvu pomagal do zmage.

Objavljeno
11. oktober 2009 11.55
Da. O./STA
Da. O./STA
St. Louis - Slovenski hokejist Anže Kopitar je v noči na nedeljo v severnoameriški ligi NHL znova vknjižil točko, ko je na tekmi proti St. Louis Blues dosegel podajo. Kralji iz Los Anglesa so v gosteh slavili zmago z 2:1, Kopitar pa ima zdaj po treh odigranih tekmah že osem točk (trije goli in pet podaj).

Čez lužo je bilo sinoči na sporedu malo morje srečanj, kar 13, kar pomeni, da so počivale zgolj štiri ekipe. Na šestih tekmah so domači gledalci dvorane zapustili sklonjenih glav, na treh dvobojih so zmagovalca dali šele kazenski streli. Tako so Boston Bruins po dodatnih strelih s 4:3 ugnali New York Islanders, z enakim izidom so bili Chicago Blackhawks boljši od Colorado Avalanche, Philadelphia Flyers pa so kljub kazenskim strelom doma z 2:3 morali priznati premoč ekipi Anaheim Ducks.

 

Toronto Maple Leafs so z 2:5 klonili proti prvakom sezone 2008/09 Pittsburgh Penguins, Ottawa Senators so s 4:2 premagali Atlanta Thrashers, z enakim izidom so bili od Minnesote Wild boljši hokejisti San Jose Sharks. Florida Panthers je doma z 2:3 klonila proti New Jersey Devils, Detroit Red Wings so s 3:2 ugnali Washington Capitals, tudi Edmonton Oilers so bili s 3:2 boljši od Montreal Canadiens. Tampa Bay Lightning so Carolino Hurricanes odpravili s 5:2, Nashville Predators so proti Buffalo Sabres izgubili z 0:1, Phoenix Coyotes pa proti Columbus Blue Jackets z 0:2.

 

Kralji so v St. Louis zabeležili že svojo tretjo zaporedno zmago, znova pa je dobro igral tudi slovenski reprezentant Anže Kopitar. Hrušičan sicer ni uspel premagati vratarja Chrisa Masona, čeprav je proti njemu sprožil dva strela, a se je vseeno vpisal v statistiko s podajo. Sta pa gola za Kralje dosegla Ryan Smyth in Michal Handzus. Smyth je bil uspešen v 11. minuti prve tretjine, Handzus pa v 16. minuti druge. Vratar Los Angelesa Jonathan Quick je ubranil 29 strelov. Edini gol je za domače v 14. minuti zadnjega dela prispeval Alex Steen.