Tudi Vettel ostaja pri bikih

Nemški voznik formule 1 Sebastian Vettel je podaljšal pogodbo z moštvom Red Bull. Dvaindvajsetletnik bo ostal zvest dosedanjemu moštvu do konca sezone 2011 z možnostjo podaljšanja še za leto dni.

Objavljeno
21. avgust 2009 13.00
P. Z./STA
P. Z./STA
Valencia - Sebastian Vettel, ki je imel pred tem pogodbo z Red Bullom do konca sezone 2010, je ta čas na tretjem mestu v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, za Britancem Jensonom Buttonom (Brawn GP) in svojim moštvenim kolegom Avstralcem Markom Webbrom. To sezono je vknjižil dve zmagi. Pri Red Bullu so že pred mesecem podaljšali sodelovanje z Webbrom do konca sezone 2010.

Vettel, eden najbolj nadarjenih voznikov v formuli 1, je k Red Bullu prišel iz sestrskega moštva Toro Rosso, s katerim je lani dosegel prvo zmago. Naslednja dirka bo v nedeljo v Valencii, zatem pa do konca sezone še šest.

Za mladega Nemca so se zanimali tudi pri Ferrariju. S tem so se končala ugibanja o njegovi nadaljnji karieri. Pred nekaj meseci je šef F1 Bernie Ecclestone izjavil, da je prepričan, da bo Vettel prestopil k Ferrariju, kjer imata Kimi Räikkönen in Felipe Massa pogodbi še do konca sezone 2010. Medtem ko Finec očitno popušča in ga vse bolj zanima reli in je Brazilčevo nadaljevanje kariere po nesreči na Madžarskem ogroženo, pa bodo rdeči morali pohiteti pri kadrovanju. Verjetno bo v rdeči dirkalnik sedel Fernando Alonso.