Turco išče pravo formo

Dallas Stars so s 7:5 premagali Colorado Avalanche, New Jersey Devils so kar z 1:4 klonili proti Tampi, poraz je doživel tudi Columbus Blue Jackets s 4:5 proti Chicagu.

Objavljeno
12. februar 2007 15.44
NHL
New York - Dallas Stars so v severnoameriški hokejski ligi NHL v noči na ponedeljek s 7:5 premagali Colorado Avalanche, New Jersey Devils so na domačem ledu kar z 1:4 klonili proti Tampi, domač poraz je doživel tudi Columbus Blue Jackets, ki je s 4:5 klonil proti Chicagu. Detroit Red Wings so s 7:4 zlahka premagali Calgary Flames, Edomnton Oilers pa so bili s 5:1 boljši od Atlanta Thrashers.

V Teksasu sta Philippe Boucher in Jere Lethinen vsak zbrala po gol in podajo, domači Dallas pa je gostom iz Denverja na tekmi, polni zadetkov, ki je prva vratarja nista končala, nasul rekordnih sedem golov. To je bila za Dallas še tretja zaporedna zmaga. Sicer "All-Star" vratar Zvezd Marty Turco še drugič zapored tekme ni končal, saj ga je trener po nekaj slabih potezah - v manj kot minuti je prejel dva gola - potegnil iz vrat. "Razočaran sem, da sem se izneveril fantom in jih pustil na cedilu. Takšne poskuse bi moral ubraniti 'z levo roko'. Vem, da mi v zadnjih nekaj tednih ne gre vse po načrtih, zato je precej živčen tudi Tip (trener Dave Tippett, op. p.), a upam, da ne bo izgubil zaupanja vame," je po tekmi dejal Turco.

V Ohiu je domači Columbus s 4:5 klonil proti Chicagu. Junak večera v dresu gostov je bil Martin Havlat, ki je z golom in dvema podajama največ prispeval k zmagi, Chicago pa si je varno "blazino" treh zadetkov naskoka priigral že v uvodni tretjini. Domači navijači so bili nad igro svojih ljubljencev, ki so sicer dobili pet od zadnjih sedmih tekem, tako razočarani, da so v zadnji tretjini vstali in skandirali: "Hočemo denar nazaj! Hočemo denar nazaj!" A to je očitno spodbudilo hokejiste Columbusa, saj so se z dvema goloma vrnili v igro in skoraj izsilili podaljšek.

Po tekmi je vodstvo Columbusa spet podpisalo večletno pogodbo s 33-letnim finskim vratarjem Fredrikom Norreno. Slednji, sicer novinec v ligi NHL, je to sezono postavil klubski rekord v nepremaganosti, saj je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno kar 155 minut in 28 sekund (od 25. novembra do 9. decembra).