Turco v klubsko zgodovino

V severnoameriški hokejski ligi NHL se je v Teksasu Dallasov "all star" vratar Marty Turco vpisal v klubsko zgodovino in vknjižil 160. zmago, pri tem pa je ustavil 18 strelov ter za nameček podal Stuju Barnesu še za zadetek domačih.

Objavljeno
18. januar 2007 10.20
Marty Turco
New York - Buffalo Sabres so v noči na četrtek po srednjeevropskem času v severnoameriški hokejski ligi NHL s 6:3 premagali Boston Bruins, tudi na preostalih treh tekmah pa so se zmag veselila domača moštva. Hokejisti Dallas Stars so s 4:2 premagali Calgary Flames, Detroit Red Wings so bili s 5:3 boljši od Nashville Predators, uspešno pa je bilo tudi moštvo Colorado Avalanche, ki je v Denverju s 4:3 premagalo Phoenix Coyotes.

Brian Campbell in Maksim Afinogenov sta zadela v razmaku štirih minut v zadnji tretjini in s tem popeljala domači Buffalo do zmage nad gosti iz Bostona. Za domače je dvakrat zadel Daniel Paille, vključno z golom v prazna vrata v zadnji minuti, po enkrat pa sta se med strelce za prvo zmago po treh tekmah vpisala še Thomas Vanek in Derek Roy. Poraz Kosmatincev je pokvaril izjemno predstavo novinca Phila Kessela, ki je prvič v karieri na eni tekmi dosegel dva gola in to že na peti tekmi po vrnitvi na ledene ploskve, potem ko je premagal hudo bolezen. En zadetek je dodal še Glen Murray, Boston pa je v zadnjih devetih tekmah zbral le dve zmagi, za nameček pa je izgubil vseh pet tekem v gosteh v nizu.

V Detroitu se je z goloma in podajo izkazal Henrik Zetterberg, Pavel Dacjuk pa je k zmagi Rdečih kril nad Predatorji dodal štiri podaje. Mrežo gostov so s po enim zadetkom napolnili še Nicklas Lidstrom, Jiri Hudler in Tomas Holmstroem in pomagali Detroitu do pete zaporedne zmage. Dacjuk je v zadnjih petih tekmah zbral že 14 točk - dva gola in kar 12 podaj -, Zetterberg je na zadnjih šestih tekmah iztržil vsaj po eno točko, skupaj pa ima tri gole in devet podaj, Holmstroem pa je v desetih tekmah zbral devet golov. Za goste je Greg Zanon zabil svoj prvi gol v NHL, po enkrat sta bila uspešna še Jordin Tootoo in Dan Hamhuis, kar pa ni bilo dovolj, da bi Nashvile zmagal še na sedmi tekmi zapored.

V Teksasu se je Dallasov "all star" vratar Marty Turco, dres Zvezd nosi že šest sezon, vpisal v klubsko zgodovino in vknjižil 160. zmago, pri tem pa je ustavil 18 strelov ter za nameček podal Stuju Barnesu še za zadetek domačih. Medtem pa se je Paul Stastny v Denverju dvakrat vpisal med strelce, Tyler Arnason pa je k zmagi s 4:3 nad Phoenixom dodal tri podaje in s tem pomagal Kojotom prizadejati prvi poraz na gostovanjih po šestih zaporednih tekmah. Milan Hejduk je za Colorado zbral gol in podajo, Joe Sakic pa dve podaji.