Tušek odličen proti Dinamu

Marko Tušek je pokazal izjemno predstavo in je bil najbolj zaslužen za zmago Unicaje nad Dinamom iz Moskve. Sani Bečirović je bil v dvoboju s poljskim Prokomom skromnejši.

Objavljeno
16. marec 2007 10.10
Marko Tušek
Malaga - Na velikem evropskem košarkarskem prizorišču sta se v četrtek predstavila dva slovenska igralca. Marko Tušek je v dresu španske Unicaje pokazal izjemno predstavo in je najbolj zaslužen za zmago nad Dinamom iz Moskve s 73:62. Zasavec je bil najbolj učinkovit igralec andaluzijskega moštva, saj je v 27 minutah dosegel 19 točk in pobral tri žoge pod obema obročema, z zmago pa si je ekipa iz Malage priborila četrtfinalno vozovnico.

Nastop med osmimi najboljšimi ekipami stare celine ima zagotovljen tudi grški Panathinaikos, čeprav slovenski branilec Sani Bečirović v dvoboju 5. kroga s poljskim Prokomom iz Sopota ni blestel. Bečirović je v 18 minutah zbral dve točki in dva skoka.

Ekipi Smodiša in Lakoviča že v četrtfinalu

Matjaž Smodiš in Jaka Lakovič sta se na evroligaški sceni predstavila že v sredo. Novomeški košarkar v majici moskovskega CSKA je za zmago nad grškim Olympiakosom s 83:79 v 30 minutah prispeval 20 točk, pet skokov in ukradeno žogo, ljubljanski organizator igre v dresu Barcelone pa je na gostovanju pri turškem Efes Pilsnu, ki se je končal z zmago carigrajskega moštva z 82:78, v 21 minutah dosegel 12 točk, dva skoka, pet podaj in ukradeno žogo.

V četrtfinale so se že uvrstili Tau Ceramica, Maccabi iz Tel Aviva, CSKA, Panathinaikos, Barcelona in Unicaja.

Izidi košarkarske evrolige

Pau-Orthez - Maccabi Tel Aviv 94:98 - podaljšek
Lottomatica Rim - Tau Ceramica 72:77