Tyson knockoutiral paparaca

Razvpiti nekdanji boksarski šampion Mike Tyson se je znova zapletel v incident. Na letališču v Los Angelesu si je skočil v lase s fotografom. Oba vročekrvneža so prijeli in ju nato izpustili, grozi jima kazen zaradi kršenja javnega miru.

Objavljeno
12. november 2009 10.48
P. Z.
P. Z.
Los Angeles - Mike Tyson in neodvisni fotograf Tony Echevarria (50) sta napovedala tožbi zoper drug drugega zaradi telesnega napada. Echevarria je policiji dejal, da ga je Tyson udaril s pestjo v obraz. Fotograf je padel na tla in so mu v bolnišnici morali zašiti arkado.

Tysonova tiskovna predstavnica Tammy Brook pa je povedala, da je boksar prišel na mednarodno letališče v Los Angelesu iz Las Vegasa in da sta ga na poti spremljala žena in njun desetmesečni otrok, nakar ga je napadel prezobzirni "paparaci". 43-letni Tyson naj bi reagiral v samoobrambi, saj je želel zaščititi otroka.

»Veliko je različnih verzij dogodka. Resnica se bo kmalu izkazala,« je dejal vodja letališke policije Jim Holcomb: »Nekatere priče potrjujejo Tysonovo zgodbo, druge fotografovo

"Paparaci", vsiljivi fotografi, ki jim običajno ni mar za zasebnost oseb, ki jih zasledujejo, se pogosto zadržujejo na losangeleškem letališču in čakajo na znane "žrtve". »Slišim, da Tysona fotografi zasledujejo tudi na stranišče in tam želijo posneti fotografije,« je povedal Tysonov odvetnik David Chesnoff: »Svojemu klientu bom svetoval, naj odločno toži fotografa, ki je očitno šel predaleč.« Tyson je sicer zgledno sodeloval s policijo in potrpežljivo čakal v letališkem priporu. Echevarrio so popisali in ga izpustili, potem ko so ga oskrbeli v bolnišnici.

Tyson je leta 1986 pri 20 letih postal najmlajši svetovni prvak v supertežki kategoriji. Toda njegovo življenje je bilo vse prej kot športno. Obtožili so ga nasilništva, posilstva in zlorabe kokaina. Leta 1992 so ga obsodili zaradi posilstva v Indiani in je odsedel tri leta v zaporu. Leta 1997 je bil zaradi ugriza v uho diskvalificiran med dvobojem za naslov prvaka proti Evanderju Holyfieldu. Leza 1999 je bil obsojen zaradi napada v Marylandu. Leta 2003 je objavil bankrot. Leta 2007 je v Arizoni v zaporu preživel 24 ur, potem ko so ga zasačili s kokainom. Letos mu je v bizarni nesreči umrla štiriletna hčerka. Nedavno se je v Las Vegasu poročil.